Συντονισμός Δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία

Σε νέα συνέλευση, για αποτίμηση του αγώνα και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, καλούσε ο Συντονισμός Δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, την Τρίτη 8/1 στις 4μμ στη Νομική, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έφευγε για το τυπογραφείο.

Ο Συντονισμός δημιουργήθηκε στο απεργιακό κύμα ενάντια στις διαθεσιμότητες Μανιτάκη με πρωτοβουλία των Διοικητικών των Πανεπιστημίων και συσπείρωσε συλλόγους και σωματεία από μια σειρά κλάδους του δημοσίου. Ηταν μια προσπάθεια που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να μπλοκαριστούν οι λίστες με τα ονόματα των εργαζόμενων ΔΕ ΙΔΑΧ και οι διαπιστωτικές πράξεις. Προκαλώντας, μαζί με τις καταλήψεις και τις απεργίες των εργαζόμενων των δήμων, νέα κρίση στη συγκυβέρνηση Σαμαρά που είδε το φιάσκο των εφεδρειών να επαναλαμβάνεται.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Οι 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, όπως είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι επιταγές της τρόικα, είναι μπροστά και θα είναι σίγουρα μια σκληρή μάχη. Ο Συντονισμός χρειάζεται να πάρει νέες ενωτικές πρωτοβουλίες για να ξαναβγεί το κίνημα στο δρόμο αλλά και να απλωθεί σε ακόμα περισσότερους χώρους.