Τιμή στους Ανουάρ Χαμαγιού και Αχμέντ Βακάρ

Βραβείο στους δύο μετανάστες από το Πακιστάν Χαμαγιού Ανουάρ, 18 ετών και Βακάρ Αχμέντ, 32 ετών, που τον περασμένο Απρίλη έχασαν τη ζωή τους από αμαξοστοιχία στο Κρυονέρι, όταν προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν δύο Έλληνες συνανθρώπους τους που είχαν κολλήσει με το αυτοκίνητό τους στις γραμμές του τρένου, απένειμε η Ακαδημία Αθηνών.

Η είδηση πέρασε σε πολλές εφημερίδες που σωστά σχολίασαν ότι η βράβευση των δύο αδικοχαμένων νέων ανθρώπων αποτελεί ένα χτύπημα στο ρατσισμό. Ωστόσο πολύ λίγες αναφορές έγιναν στα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, που είχαν αποκαλύψει ότι υπεύθυνη για τον χαμό των τεσσάρων ανθρώπων ήταν η αστυνομία που παρά τις τηλεφωνικές εκκλήσεις για βοήθεια, καθυστέρησε 45 ολόκληρα λεπτά από την ώρα που είχε ειδοποιηθεί ότι ένα αυτοκίνητο με δύο επιβάτες είχε ανατραπεί πάνω στις ράγες του τρένου.

Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, είτε ο Χρυσοχοΐδης τότε είτε τώρα ο Δένδιας, δεν βρήκαν κανέναν υπεύθυνο για να τιμωρήσουν για αυτούς τους τέσσερις άδικους θανάτους. Αντίθετα τιμωρούν καθημερινά τους χιλιάδες μετανάστες, στέλνοντας την ΕΛΑΣ και τη Χρυσή Αυγή να οργανώνουν πογκρόμ και επιθέσεις σε βάρος τους και την ίδια στιγμή τους στοιβάζει σαν τα σκουπίδια στις χωματερές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα τόνους χυδαίας ρατσιστικής προπαγάνδας σε βάρος τους.

Η Πακιστανική Κοινότητα είχε τότε τιμήσει τη μνήμη τους με μία μεγάλη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας στις 21 Απρίλη του 2012, παρουσία εκπροσώπων της αριστεράς και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Όμως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών παρέλαβε ο Πρόξενος του Πακιστάν στην Ελλάδα, που όλα αυτά τα χρόνια έχει άριστη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, που πάντα αναγνωρίζουν την αξία των συμπατριωτών του…μετά θάνατον όμως.