Γιάννης Κούτρας: Ανυποχώρητα ενάντια στους διαχειριστές

Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και των αλλεπάλληλων Μνημονίων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την στήριξη των περιφερειαρχών απέδειξε αυτό που εξ αρχής είχαμε υποστηρίξει, ότι πρόκειται για ένα καταστροφικό σχέδιο περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, απολύσεων και διάλυσης υπηρεσιών.

Αυτά τα δύο χρόνια, το εργατικό κίνημα αντιστάθηκε στα μέτρα των Μνημονίων-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις απολύσεις του Μανιτάκη, τις συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Ο ρόλος της περιφερειακής κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» και ο δικός μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου της εξακολουθεί να είναι να στηρίζουμε αταλάντευτα αυτούς τους αγώνες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ανυπακοή στην εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και τον εργατικό έλεγχο.

Δεν αποδεχόμαστε το ρόλο του συμμέτοχου στη διαχείριση των επιθέσεων μέσα από την εκλογή μας στα όργανα που την ενορχηστρώνουν.

Δηλώνουμε ρητά ότι απέχουμε από τη διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, από την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και από την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Θα δώσουμε βροντερό παρών, όμως, στους αγώνες των εργαζόμενων! Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές.

Καλούμε σε συμμετοχή στο πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη στην Αθήνα για να σταματήσουμε την φασιστική απειλή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να μην αφήσουμε να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη φτώχεια και την ανεργία. Ο αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δίνεται στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και θα συνεχιστεί ανυποχώρητα απέναντι στους διαχειριστές Δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζουν τα Μνημόνια και τον Καλλικράτη.

Γιάννης Κούτρας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας