Ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ

Συναρπαστικό είναι το νέο ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ για το 2013, αφού κάθε του σελίδα θυμίζει μερικές από τις μεγάλες στιγμές της χρονιάς που πέρασε με τις μάχες ενάντια στο νεοναζισμό και το ρατσισμό, δίνοντας έμπνευση για νέους νικηφόρους αγώνες τη νέα χρονιά.

Το εξώφυλλο ξεκινά με το πολύ γνωστό ποίημα του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο φασισμός» που έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο την περίοδο της Μεταπολίτευσης και περιλαμβάνει το διάσημο στίχο «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», υποδηλώνοντας τις βαθιές ρίζες του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και παγκόσμια.

Στη συνέχεια κάθε μήνας θυμίζει μερικά από τα μεγάλα αντιφασιστικά γεγονότα μέσα από το φωτογραφικό υλικό. Από τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Κρήτη, με πρώτη την αντιφασιστική απεργία του Συλλόγου Δασκάλων στα Χανιά και στη συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Πειραιά, στην Καλλιθέα, στη Νίκαια, στο Ν. Κόσμο, στη Μεταμόρφωση, στην Κυψέλη, όπως επίσης και τις κινητοποιήσεις των Αιγύπτιων μεταναστών έξω από την Πρεσβεία τους και των Πακιστανών μεταναστών που τον Αύγουστο του 2011 στο Σύνταγμα καταρράκωσαν τον «Ξένιο Δία» του Δένδια. Το ημερολόγιο κλείνει με τη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στο Γκάζι που αποφάσισε τη διοργάνωση της 19ης Γενάρη καθώς και πληροφορίες για την ΚΕΕΡΦΑ.

Το νέο ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ εμπνέει. Προμηθευτείτε το!