Παπούλιας εναντίον νεοναζί

Με ένα αντιφασιστικό μήνυμα έκλεισε το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο Κάρολος Παπούλιας τονίζοντας ότι: “αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό”.

Ο Παπούλιας προσπάθησε να πιάσει τον παλμό της πλειοψηφίας του κόσμου που σιχαίνεται τους φασίστες της Χρυσής Αυγής τόσο για τη δολοφονική τους δράση όσο και για το βρώμικο ρόλο που παίζουν στο πλευρό των αφεντικών. Η Χρυσή Αυγή έτρεξε αμέσως να υπερασπιστεί το φασισμό και το ναζισμό απαντώντας στον Παπούλια.

Στην πραγματικότητα αυτή η αντιφασιστική πλειοψηφία είναι που έχει στριμώξει τους νεοναζί και τους έχει οδηγήσει σε απεγνωσμένες προσπάθειες να πουλάνε αντισυστημικό κοκορόζουμο κατά της πλουτοκρατίας, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο για τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κρίση ρίχνοντας τα βάρη στους μετανάστες.

Στο πλευρό των αφεντικών

Οσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν η σύντομη κοινοβουλευτική τους παρουσία έχει ήδη αποδείξει το ρόλο τους στο πλευρό των αφεντικών. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος με την πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή δήλωσε: “Ευχόμαστε στην συγκυβέρνηση να επιτύχει τουλάχιστον εις ό,τι αφορά το οικονομικό ζήτημα”.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Γερμενής είχε ταχθεί κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών, ενώ σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα καταψηφίσε την πρώτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη “λίστα Λαγκάρντ” και λίγο πριν μέσα στο καλοκαίρι είχε μπλοκάρει τη σύσταση εξεταστικής για την Αγροτική, αφού ο υποψήφιος αγοραστής Σάλλας είναι Έλληνας. Αντιγράφουν πιστά τα ναζιστικά πρότυπα από τη Γερμανία του μεσοπόλεμου, τότε που πίσω από κραυγές εθνικο-“σοσιαλιστικές” ο Χίτλερ υπηρέτησε τον γερμανικό καπιταλισμό uber alles.

Οι ελπίδες των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων και των συνταξιούχων για τη νέα χρονιά βρίσκονται στους κοινούς μαχητικούς αγώνες ενάντια στη φτώχεια την ανεργία, το ρατσισμό και το φασισμό. Αυτό δεν θα μπορούσε να το πει ο Παπούλιας γιατί με τις υπογραφές που βάζει σε όλα τα Προεδρικά Διατάγματα υπογράφει ταυτόχρονα την καταδίκη των απλών ανθρώπων. Αυτό έχουμε να το πούμε και να το κάνουμε πράξη όλοι εμείς, για να είναι η χρονιά πραγματικά καλύτερη, να είναι χρονιά ανατροπής.