Σικάγο, Βαρκελώνη και Σίδνεϊ των μεταναστών συμπαρα­στέκονται στον ελληνικό λαό

Σικάγο

Το Σικάγο στέκεται στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Το Σικάγο είναι γνωστό σαν μια πόλη μεταναστών και σήμερα οι άνθρωποι στην πόλη μας και στη χώρα μας είναι αντιμέτωποι με τις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Στο Σικάγο αντιμετωπίζουμε ακόμα τη φιλοδοξία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να επεκτείνουν τη δράση τους στην πόλη μας. Έχουμε μια απλή απάντηση στην κυρίαρχη τάξη αλλά και στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Δεν θα περάσουν.

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο στο Σικάγο για να καταδικάσουμε τη συνεργασία των ελληνικών αρχών, της αστυνομίας και των φασιστών σε δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε εργάτες, σωματεία, αυτόνομα κοινωνικά κέντρα, αγωνιστές και φτωχούς. Η διαμαρτυρία μας είναι κομμάτι μιας αυξανόμενης αντίθεσης στον ακροδεξιό εξτρεμισμό στο Σικάγο και τις ΗΠΑ συνολικά. Και κανένας λαός, κανένα έθνος, κανένα προοδευτικό κίνημα δεν μας εμπνέει περισσότερο από το παράδειγμα του λαού της Ελλάδας την αντίσταση στο φασισμό και στον ακροδεξιό εξτρεμισμό. Το Σικάγο συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και λέει: όχι στο φασισμό, δεν θα περάσουν.

Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σικάγου


Βαρκελώνη

Μια νίκη για τους ναζί στην Ελλάδα, θα σημάνει την ενίσχυση του φασισμού στην Ευρώπη. Κάθε ήττα των φασιστών στην Ελλάδα, είναι μία νίκη για εμάς εδώ. Η κρίση δεν είναι εδώ τόσο σοβαρή όπως στην Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Η φασιστική πλατφόρμα της Καταλονίας και αρκετές νεοναζιστικές ομάδες μιμούνται τη τακτική της Χρυσής Αυγής, οργανώνοντας παραστρατιωτικές πομπές και διανομή τροφίμων στο δρόμο, όχι με βάση την ανάγκη αλλά σύμφωνα με ρατσιστικά κριτήρια. Η φασιστική πλατφόρμα απέτυχε και πάλι στην προσπάθειά της να εισέλθει στο κοινοβούλιο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει δυναμώσει το αντιφασιστικό κίνημα. Ούτε στο κοινοβούλιο ούτε πουθενά, έξω οι ναζί από τις γειτονιές μας, φωνάζουν χιλιάδες άνθρωποι. Στις 19 Ιανουαρίου τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα κάνουν ένα επιπλέον βήμα για να απαλλαγούμε από τη ρατσιστική βρωμιά. Από την Καταλονία δηλώνουμε: είμαστε μαζί σας. Ποτέ ξανά φασισμός. Δεν θα περάσουν.

Ενότητα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, Βαρκελώνη
Σίδνεϊ

Υποστηρίζουμε απόλυτα το κίνημα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τον φασισμό και τον ρατσισμό στην Ελλάδα και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους και τους ακτιβιστές που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό και τον αυταρχισμό.

Ξέρουμε από την εμπειρία μας τι σημαίνει η μάχη ενάντια σε εθνικιστικά κόμματα όπως το «Ένα Έθνος» στην Αυστραλία τη δεκαετία του 90 και ενάντια σε ξενοφοβικές πολιτικές ενάντια στους αιτούντες άσυλο. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η μάχη ενάντια σε κόμματα που επιχειρούν να διασπάσουν το λαό στους αγώνες του ενάντια στην ανεργία και την κρίση. Ξέρουμε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή δυναμώνει στην Ελλάδα και αυτό αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο για κάθε εργαζόμενο, κάθε μετανάστη στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές και την αλληλεγγύη μας.

Αντιφασίστες/στριες από το Σίδνεϊ


Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19 Γενάρη στο Τάμπερε της Φινλανδίας