Ιντρακόμ: Γενική Συνέλευση εργαζομένων την Τετάρτη 23/1

Γενική Συνέλευση εργαζομένων στον Όμιλο Ιντρακόμ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/1. Η συνέλευση έγινε με αφορμή τη νέα επίθεση της εργοδοσίας, που προβλέπει περαιτέρω μειώσεις μισθών 15%, και περικοπές σε επιδόματα, σπάζοντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η κοινή πρόταση της Πρωτοβουλίας Γένοβα και της ΑΕΕ (ΠΑΜΕ), ήταν για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 24/1 και στάση εργασίας με νέα συνέλευση, την Παρασκευή 25/1. Απ’ την άλλη πλευρά η πρόταση της παράταξης που έχει το προεδρείο στο σωματείο (ΑΚΕ), ήταν η αποδοχή των εκβιαστικών όρων της εργοδοσίας, χωρίς κινητοποιήσεις, η οποία μάλιστα εκφράστηκε με προκλητικό τρόπο. Η πρόταση του προέδρου για αποδοχή των εκβιασμών, επικράτησε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, παρότι δεν ίσχυσε το ίδιο στη συζήτηση της συνέλευσης.

Αυτό έχει να κάνει και με τη διαδικασία κατά την οποία πάρθηκε η απόφαση, καθώς η κάλπη έμεινε ανοιχτή για πάνω από δύο ώρες, μετά το τέλος της Γ.Σ, με συνέπεια να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί της εργοδοσίας για να βγει το αποτέλεσμα που τη βολεύει. Υπέρ των κινητοποιήσεων ψήφισαν 244 και 399 κατά. Η μάχη στην Ιντρακόμ είναι ανοιχτή. Τόσο ο αριθμός όσων ψήφισαν υπερ στις κινητοποιήσεις, όσο και οι ίδιες οι τοποθετήσεις στη συνέλευση, που αφενός αναφέρονταν στη μεγάλη απεργία της Intracom Defense κι αφετέρου στη μάχη που δίνουν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, δείχνουν τη δυναμική του κόσμου που θέλει να αντισταθεί.