Απεργία την Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη δεν είναι αργία – είναι απεργία. Ο στίχος του τραγουδιού αποκτά ιδιαίτερο νόημα φέτος, που η κυβέρνηση παρέα με τους εργοδότες, “μεταφέρουν” την πρωτομαγιάτικη αργία για την Τρίτη του Πάσχα.

Η υποκριτική δικαιολογία είναι ότι με αυτό τον τρόπο, θα λειτουργήσει η αγορά Μεγάλη Τετάρτη για να πάρουν μια ανάσα οι μικρέμποροι και οι μαγαζάτορες που τόσο έχουν πληγεί από την κρίση. Ξεχνούν φαίνεται ότι είναι τα δικά τους μέτρα, με τα χαράτσια και τις μειώσεις των μισθών, που έχουν αδειάσει τις τσέπες των εργαζομένων.

Ο πραγματικός στόχος είναι να ευτελίσουν με άνωθεν παρέμβαση το πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς, ως μέρα μνήμης για τους αγώνες της εργατκής τάξης κι ως αφορμή για μια μέρα μαζικής απεργιακής δράσης για τις διεκδικήσεις του σήμερα.

Φέτος περισσότερο από ποτέ, χρειαζεται να οργανώσουμε την Πρωτομαγιά ως μια πραγματικά μαζική πανεργατική απεργία ενάντια στις τρόικες και τα μνημόνιά τους, ενάντια στους φασίστες τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Μια σειρά συνδικάτα κι εργατικά κέντρα έχουν από τώρα κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1η Μάη. Χρειάζεται άμεσα το παράδειγμα αυτό να απλωθεί σε κάθε σωματείο και η ίδια η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ (μέχρι την ώρα που η Ε.Α πήγαινε στο τυπογραφείο, δεν υπήρχε ανακοίνωση) να κηρύξουν πανεργατική απεργία με συλλαλητήριο την πρωτομαγιά.