Φασιστική επίθεση στο ΠΑΜΑΚ

Την Πέμπτη 4/4 στο Πα.Μακ μέλη των ΕΑΑΚ, δέχτηκαν τραμπούκικη και δολοφονική επίθεση από φασιστική συμμορία.

Την ίδια μέρα είχε προηγηθεί παρέμβαση του σχήματος των ΕΑΑΚ σε κάποιο μάθημα, όταν κάποιος από το αμφιθέατρο φώναξε ένα σύνθημα για την Χρυσή Αυγή. Μετά το μάθημα και ενώ μαθεύτηκε το περιστατικό υπήρξε συμπλοκή με τον εν λόγω φοιτητή και μετά από λίγη ώρα κατέφτασε στο Πα.Μακ μια συμμορία νεοναζί γύρω στα 20 άτομα, οι οποίοι αφού ξήλωσαν σιδερένιους κάδους και μεταλλικά αντικείμενα, επιτέθηκαν στο τραπεζάκι των ΕΑΑΚ. Ταυτόχρονα ξήλωσαν όλα τα στάντ των αριστερών και αυτόνομων συλλογικοτήτων καταστρέφοντας με μανία ό,τι υπήρχε στο φουαγιέ του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν δολοφονικά στο σχήμα των ΕΑΑΚ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος από το σχήμα. Οι φοιτητές υπερασπίστηκαν το άσυλο και πέταξαν έξω τους φασίστες ενώ συγκεντρώθηκαν συναγωνιστές και συναγωνίστριες από το Α.Π.Θ στο χώρο του Πα.Μακ.

Την Παρασκευή 5/4 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση των ΕΑΑΚ στην Καμάρα η οποία πήγε με πορεία στο Πα.Μακ και έκανε ανακοινώσεις στα αμφιθέατρα με αντιφασιστικά ψηφίσματα για τους φοιτητικούς συλλόγους. Στην καταγγελία των ΕΑΑΚ για την δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών αναφέρεται μεταξύ άλλων, «Πρόκειται για πολιτικούς απόγονους των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων που χτυπάνε σε κάθε γωνία από σχολεία, γειτονιές και πανεπιστήμια, μετανάστες, εργαζομένους όπως και κόσμο της Αριστεράς και του κινήματος. Ήρθαμε αντιμέτωποι με εκείνους που μαχαιρώνουν, που δολοφονούν, που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος. Για μια ακόμη φορά πήραν την απάντηση ότι ο φασισμός δεν έχει θέση πουθενά. Ότι η νεολαία και ολόκληρη η κοινωνία θα βρεθεί απέναντί τους. Όπως άλλωστε έχει βρεθεί όλο το τελευταίο διάστημα γιγαντώνοντας την αντιφασιστική πάλη σε κάθε χώρο».

Οι φοιτητές αυτοί καμία θέση δεν έχουν στους Φοιτητικούς Συλλόγους, απαιτούμε την άμεση διαγραφή τους. Το φοιτητικό κίνημα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι άτομα με φασιστικές αντιλήψεις και δράσεις δεν χωρούν στις σχολές.

Είναι αναγκαιότητα όλοι οι φοιτητές και ολόκληρη η κοινωνία να συσπειρωθούμε προκειμένου να απαντήσουμε συλλογικά απέναντι σε τέτοιες μεθόδους και λογικές, απέναντι στην φασιστική απειλή.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουμε συλλογικά την μάχη απέναντι στον φασισμό. Να καταδικάσουμε με μαζικούς αγώνες την πολιτική που τον γεννά, τον τρέφει και τρέφεται απ’ αυτόν.