Στάση εργασίας στο Θριάσιο

4ωρη πανθριασιακή στάση εργασίας την Τρίτη 9 Απρίλη 9πμ με 1μμ, συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και πορεία στην Περιφέρεια, πραγματοποίησε το ΕΚ Ελευσίνας ενάντια “στη βάρβαρη ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική”. Την ίδια ώρα στο Θριάσιο γινόταν γενική συνέλευση των εργαζόμενων.

Απολύσεις για τους εργαζόμενους, κέρδη για τις ιδιωτικές εταιρίες καθαριότητας φέρνει το δήθεν “νοικοκύρεμα” των οικονομικών των νοσοκομείων που επιβάλλουν τα μνημονιακά μέτρα. Στο Θριάσιο, “32 καθαρίστριες, γυναίκες που δουλεύουν 8 και 10 χρόνια και που έχουν πάρει πρωτιές στην καθαριότητα, απολύθηκαν γιατί άλλαξε η ιδιωτική εταιρία καθαρισμού του νοσοκομείου”, μας είπε την περασμένη Πέμπτη 4/4 απολυμένη εργαζόμενη.

“Ηρθε εγκύκλιος από το υπουργείο για μείωση του κόστους καθαριότητας κατά 22% που τελικά έφτασε στο 31%, και η νέα εταιρία που κέρδισε στο διαγωνισμό άφησε 32 κοπέλες εκτός δουλειάς. Μετά τις πορείες και διαμαρτυρίες μας, που τις συνεχίσαμε παρά τον πόλεμο και την τρομοκρατία που δεχτήκαμε, υποσχέθηκαν ότι θα πάρουν πίσω τις 18. Για τις υπόλοιπες δεν είπαν τίποτα, μάλλον δε θέλουν να τις πάρουν γιατί ξεσηκώνουν το χώρο. Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί έστω κι αυτή η υπόσχεση και μετά θα συνεχίσουμε τον αγώνα”.