Χανιά: Οι ναζί στη θάλασσα!

Οι χρυσαυγίτες  ηττήθηκαν για άλλη μια φορά στα Χανιά το απόγευμα της Τρίτης 2/4. Η προσπάθειά τους να εξαπολύσουν τάγμα εφόδου τρομοκρατώντας όποιον δεν ταίριαζε στα φασιστικά τους πρότυπα και οι επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους εργαζομένους απαντήθηκαν με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς.

Οι νεοναζί με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους και σε κατάσταση απόλυτης μέθης, νωρίς το απόγευμα στην οδό Αποκορώνου προπηλάκισαν λεκτικά νεολαίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, όπου προκαλώντας με ναζιστικούς χαιρετισμούς, μετά από σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τα μέλη του ΚΚΕ όπου άμεσα συγκεντρώθηκαν και για πρώτη φορά στα Χανιά, πραγματοποίησαν αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Η δολοφονική ομάδα των χιτλερικών συνέχισε την πορεία της προς το λιμάνι, όπου απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα, ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτυπήσει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι.

Παρ' όλα αυτά, οι νεοναζί είχαν το θράσος να μηνύσουν τη συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, τον σερβιτόρο της καφετέριας  που είχαν χτυπήσει νωρίτερα, τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου και άλλους τέσσερις αγωνιστές, ανάμεσα τους άλλοι 2 δάσκαλοι, που ήδη βρίσκονταν στο στόχαστρο της βιομηχανίας διώξεων της Ασφάλειας Χανίων.

Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών κάλεσε σύσκεψη την Πέμπτη 4/4 στο Εργατικό Κέντρο στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και δεκάδες αγωνιστές με σκοπό την απάντηση στις προκλήσεις της ΧΑ. Όλοι τοποθετήθηκαν υπέρ της οργάνωσης ενός μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και δόθηκε νέο ραντεβού για την Τρίτη 9/4.

Δεν θα επιτρέψουμε στα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων να παίζουν το παιχνίδι του Σαμαρά σε βάρος της αριστεράς, των συνδικάτων και των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, την ώρα που ετοιμαζόμαστε για ένα γύρο αγώνων ενάντια στα νέα Μνημόνια, τις περικοπές, τις απολύσεις και τα χαράτσια που ετοιμάζουν.

Απαιτούμε να μη γίνει καμία δίωξη σε αντιφασίστες. Να καταδικαστούν οι  νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων. Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.