Απεργία στις Εφορίες 23 Απρίλη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εφορίες την Τρίτη 23 Απρίλη ύστερα από απόφαση της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Η απεργία, που όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, γίνεται ενάντια στα σχέδια συγκυβέρνησης-τρόικας για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις των εφοριών.

“Στα πλαίσια της «αναδιοργάνωσης» των δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρείται η απόλυση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης των ΔΟΥ με την κατάργηση – συγχώνευση δεκάδων υπηρεσιών, την εκχώρηση αντικειμένων στις εισπρακτικές-ελεγκτικές εταιρίες, ενώ είναι σε εξέλιξη η χαριστική βολή με τη δημιουργία “πιστοποιημένων” Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης με βάση τον ν.3943/2011”, μας είπε ο Μάκης Γεροντίδης, μέλος του ΔΣ Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας. “Οι πλειοψηφίες στα ΔΣ και την ΠΟΕ-ΔΟΥ εκαναν τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν τον κλάδο έξω από το απεργιακό κύμα που έριξε δύο μνημονιακές κυβερνήσεις και σιγοντάρισαν, κάθε μια με το δικό της τρόπο, είτε απροκάλυπτα (ΠΑΣΚΕ) καλώντας σε συμμετοχή στο διαγωνισμό, είτε καλυμμένα (ΔΑΚΕ, ΑΣΚΙ) δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση, ζητώντας συνεχώς διάλογο και περισσότερο χρόνο για την υποβολή αιτήσεων ή βελτίωση των όρων του σφαγείου. Αφού αρνήθηκαν κάθε πρόταση για αγώνα, αποφάσισαν 24ωρη απεργία στις 23 Απρίλη, δηλαδή δεκαπέντε μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και λίγες μέρες πριν το Πάσχα. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε ότι αν αφήσουμε στα χέρια τους την κλιμάκωση του αγώνα, δεν θα γίνει ποτέ.

Είναι ανάγκη τώρα να κινηθούμε αποφασιστικά στη βάση των συναδέλφων και να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα για να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Μπορούμε να σπάσουμε την διαλυτική τακτική των ηγεσιών της ομοσπονδίας και να ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους στις υπηρεσίες, με τη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε σύλλογο και συντονισμό με τους εργαζόμενους σε όλο το Υπουργείο Οικονομικών. Η 24ωρη απεργία στις 23 Απρίλη μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους στο πιο σημαντικό Υπουργείο υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών”.