Και στη Ζάκυνθο μαζική αντιφασιστική απάντηση

Μαζική αντιφασιστική απάντηση έδωσαν το Σάββατο 6 Απρίλη, εκατοντάδες αντιφασίστες/τριες της Ζακύνθου στην πρόκληση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγού να επισκεφτεί το νησί.

«Εχθές, η Ζάκυνθος έδωσε, για άλλη μια φορά, δυναμικό παρών στον αγώνα που διεξάγεται σε πολλές περιοχές της χώρας απέναντι στο ναζιστικό-ρατσιστικό πολιτικό μόρφωμα, «χρυσή αυγή» και τους οπλισμένους τραμπούκους της», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζακύνθου.

«Από το πρωί, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, ένα αποφασισμένο και δυναμικό κομμάτι αντιφασιστών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, αντιεξουσιατικού χώρου, ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικών πολιτών) εμπόδισε το βουλευτή Λαγό και τη θλιβερή, ναζιστική, ολιγάριθμη παρεούλα του να κυκλοφορήσουν -όπως σχεδίαζαν- ανενόχλητοι στους δρόμους της πόλης. Ακόμη και το ένα και μοναδικό μισαλλόδοξο σύνθημα που κατάφεραν να φωνάξουν σκεπάστηκε από τα δυνατά συνθήματα αλληλεγγύης και πολιτικού αγώνα των συγκεντρωμένων αντιφασιστών. Η ήττα τους ήταν καταφανής. Η συντριπτική πλειοψηφία της ζακυνθινής κοινωνίας, είτε με τους αγωνιστές στο δρόμο είτε γυρίζοντας την πλάτη στα καλέσματα του ναζιστικού συσσιτίου, δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της ναζιστικής και φασιστικής προπαγάνδας στο νησί.

Το απόγευμα, ένα τσούρμο 20 τραμπούκων χρυσαυγιτών, στοχεύοντας να ικανοποιήσει τα δολοφονικά πολιτικά ένστικτα της ναζιστικής τρομοκρατίας και να πάρει εκδίκηση για την πολιτική ήττα που υπέστη το πρωί, έκανε επίθεση με σιδηρολοστούς και πέτρες στους διαδηλωτές, που με δυναμισμό- για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα- βρίσκονταν στο δρόμο, δηλώνοντας πως η Ζάκυνθος, ήταν και θα παραμείνει αντιφασιστική. Οι θρασύδειλοι, αφού τραυμάτισαν διαδηλωτές, έτρεξαν να κρυφτούν στον υπόγειο χώρο που είχανε τη συγκέντρωση τους. Η σθεναρή στάση των διαδηλωτών που παραμείνανε στο χώρο τραγουδώντας και εξακολουθώντας να φωνάζουν αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά μηνύματα, έκανε το Λαγό και τα τρωκτικά του να τρέχουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους, με την αστυνομία να μη συλλαμβάνει κανένα από αυτούς για την απρόκλητη οπλισμένη επίθεσή τους».