Όχι εμπορευματοποίηση του Πεντελικού

Στις 7-4-2013 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Νέας Πεντέλης προς την Μονή Πεντέλης (με συμμετοχή περίπου 150 ατόμων) την οποία οργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων αντιδρώντας στα επανερχόμενα σχέδια της Εκκλησίας της Ελλάδος για εμπορευματοποίηση του Πεντελικού.

Με το νομοσχέδιο ‘Διαμόρφωση Φιλικού για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος’ που έρχεται στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση εντός των επομένων ημερών, η Εκκλησία χαρακτηρίζεται ως Στρατηγικός Επενδυτής και μπορεί πλέον να προχωρήσει σε εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου 300 MW σε έκταση 3500στρ (ίση με την έκταση της Νέας Πεντέλης) σε αναδασωτέα έκταση του Πεντελικού η οποία μάλιστα δεν της ανήκει,  ή σε οποιαδήποτε άλλη ‘επένδυση’.

Το νομοσχέδιο «δωρίζει» στην Εκκλησία της Ελλάδος τις διεκδικούμενες από αυτήν τεράστιες δασικές εκτάσεις, τις οποίες διακατέχει παρανόμως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1811/88 (Νόμο που έχει αποδεχτεί η Μονή Πεντέλης).

Με το νομοσχέδιο αίρονται όλες οι προστατευτικές διατάξεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα (το Πεντελικό είναι μέρος των περιβαλλοντικά προστατευόμενων περιοχών και προστατεύεται με το ΠΔ 755/88) και ως αποτέλεσμα η Εκκλησία μπορεί να προχωρήσει σε όποια ‘επένδυση’ κρίνει επικερδή η οποία θα λειτουργήσει σαν Δούρειος Ίππος για να υφαρπάξει εκτάσεις που διεκδικεί.

Εμείς οι κάτοικοι Πεντέλης – Μελισσίων αντιδρούμε στη εμπορευματοποίηση και λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος είτε είναι στις Σκουριές, την Πεντέλη, το Ελληνικό, ο αγώνας είναι κοινός. Θα αντισταθούμε στη καταπάτηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας και την λεηλασία της φύσης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ