Ναυτεργάτες: Νέα απεργία 16 Απρίλη

Με νέα απεργία στις 16 Απρίλη, κλιμακώνεται ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο – δώρο στους εφοπλιστές, για την “ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας”, που ουσιαστικά καταργεί τις ΣΣΕ και τσακίζει τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε καράβια και λιμάνια. Την ημέρα εκείνη το επίμαχο νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τη συνέχεια της απεργίας που ακινητοποίησε τα πλοία την Τετάρτη 3/4. Οι ναυτεργάτες με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία έδωσαν ένα καλό παράδειγμα για το πως αχρηστεύεται στην πράξη η επιστράτευση, που επανειλημμένως έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση ως μέτρο καταστολής των εργατικών αγώνων. Μαζί με τους ναυτεργάτες απήργησαν και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Ναυτιλίας και των οργανισμών του, οι ναυτεργάτες των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, οι μηχανικοί και οι πλοίαρχοι που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ καθώς και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας με 5ωρη στάση εργασίας.

Ο συντονισμός που παρέλυσε καράβια και λιμάνια στις 3/4, χρειάζεται να επαναληφθεί και να κλιμακωθεί με απεργία διαρκείας, προκειμένου μαζί με την επιστράτευση να πάει στα σκουπίδια κι όλο το αντεργατικό νομοσχέδιο.