ΔΟΕ: Στάση εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής) αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) την Τετάρτη 10 Απρίλη, ως πρώτη απάντηση στην μνημονιακή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που μειώνει τις οργανικές θέσεις. Παράλληλα η Ομοσπονδία καλεί τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας να επεκτείνουν τη στάση εργασίας και να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17).

“Θα χρειαστεί άμεσα απεργιακή κλιμάκωση και συνέχεια για να σταματήσουμε την νέα πρόκληση” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο δίκτυο “Η Τάξη μας”. “Θεωρούμε ότι οι σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ που πήραν την πρωτοβουλία για να γίνουν τα πολύ πετυχημένα συλλαλητήρια στις 2 Μάρτη πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα για να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Να απαιτήσουμε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να προχωρήσουν τώρα σε κύκλο συνελεύσεων. Το πρώτο άμεσο απεργιακό βήμα είναι η 17 Απρίλη, η μέρα που απεργούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Να καλέσουμε σε απεργία και στα σχολεία εκείνη την ημέρα για να βρεθούν και οι εκπαιδευτικοί στο δρόμο του αγώνα. Να είναι η πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που «έφαγε» το ΔΣ της ΟΛΜΕ γραφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφασεις των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ. Να απαιτήσουμε απο την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία για όλο το δημόσιο εκείνη την ημέρα”.