Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ολα τα παιδιά στα σχολεία

Ανοιχτή Συνάντηση για τη συνέχιση του αγώνα για να πάνε ΟΛΑ τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και για μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 7μμ,  στο χώρο Φιλοξενίας προσφύγων 5ο Λύκειο (Ασκληπιού και Αραχώβης), η Ομάδα “ανοιχτά σχολεία”, Αθήνα πόλη ανοιχτή, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Στη συνάντηση θα εισηγηθούν ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, ο Χρήστος Κουρνιώτης, από το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, ο Αντώνης Σκαρπέλης, από το Σύλλογο Γονέων του 72ου Δημοτικού σχολείου Πετραλώνων, ο Νίκος Κοτρώτσος, εκπαιδευτικός από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Αργύρης Γεωργαντζής, εκπαιδευτικός από το 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. 

“Η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στη μορφωτική διαδικασία είναι απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων και του αντιρατσιστιού κινήματος και υποχρέωση του κράτους, που απορρέει από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Και αυτό δεν εξασφαλίζεται, όταν το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί Δομές Υποστήριξης για την Εκπαίδευσή τους, στις 2μμ, μετά δηλαδή τα πρωινά μαθήματα. Η αναγκαιότητα των τάξεων υποδοχής δεν συνεπάγεται την «γκετοποίηση» των προσφυγόπουλων μέσα στα σχολεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στις ρατσιστικές κραυγές μίσους και στα ψέματα και να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ας διαγράψουν το χρέος για να βρουν λεφτά” αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.