Εργατικό κίνημα
OKANA: Στοπ στο κλείσιμο μονάδων

Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ την Τετάρτη 26/10, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους μετά την προαναγγελία κλεισίματος μονάδων μεθαδόνης, με αρχή τη μονάδα που βρίσκεται στο Κρατικό της Νίκαιας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο μετά τη συνέλευση έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος αναγκάστηκε να δώσει περιθώριο τουλάχιστον είκοσι ημερών για να γίνει διάλογος. 

Το κλείσιμο της μονάδας του Κρατικού Νίκαιας εντάσσεται σε μία γενικότερη αναδιοργάνωση του οργανισμού που γίνεται με αποκλειστικά λογιστικά και οικονομικά κριτήρια. Και όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος πρόκειται για «αυθαίρετο, αντιεπιστημονικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο λήψης των αποφάσεων από τη Διοίκηση του Οργανισμού και είναι φανερό ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτός από κανένα εργαζόμενο στον ΟΚΑΝΑ». Πρόσφατα μάλιστα καταργήθηκε οριστικά η άτυπη λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα χορήγησης μεθαδόνης, με αποτέλεσμα οι νέες εισαγωγές να αφορούν πλέον αποκλειστικά και μόνον τη χορήγηση βουπρενορφίνης, κάτι που όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ αποτελεί «προσπάθεια της Διοίκησης του Οργανισμού να περάσει, από το παράθυρο, τη συνταγογράφηση  σε ιδιώτες».