Εργατικό κίνημα
9/11 Στάση εργασίας για τα στεγαστικά στο Δημόσιο

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11πμ για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των δημόσιων υπαλλήλων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο κτίριο του Ταμείου (Ακαδημίας 40) στις 9πμ.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Η ραγδαία μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συντάξεων του Δημοσίου, καθιστούν πλέον δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια, τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6,2%, τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, είναι κάτω του 2%». 

Παρακάτω ανάμεσα σε άλλα καλεί την κυβέρνηση να «αναπροσαρμόσει τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων, αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο» και να «σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών)».