Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι: 3 Νοέμβρη συλλαλητήριο στην Αθήνα

3/10 διαδήλωση συνταξιούχων συγκρούεται με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

Στο δρόμο ενάντια στην περικοπή των συντάξεων, τα φορολογικά βάρη, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων θα βρεθούν και οι συνταξιούχοι της Αττικής στις 3 Νοέμβρη. Την παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) στις 10πμ.

Είναι η συνέχεια της κινητοποίησης στις 3 Οκτώβρη που είχε δεχτεί τα δακρυγόνα των ΜΑΤ και η πρώτη απάντηση στο γράμμα Κατρούγκαλου που τους “εξηγεί” τις περικοπές των συντάξεών τους και τους υπόσχεται αυξήσεις “όταν έρθει η ανάπτυξη”. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους: “Το γράμμα που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας, από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας αποπροσανατολίσει.

Γι’ αυτό απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την επιστολή του υπουργού και καταδικάζουμε συνολικά την αντισυνταξιουχική-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στον δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποιήση των ταμείων μας. Δημίους δεν επιλέγουμε”.

Ο Συντονισμός Συνταξιούχων καλεί σύσκεψη την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στο ΕΚΑ στις 6μμ για τα επόμενα βήματα του αγώνα με πρώτους σταθμούς την απεργία του δημοσίου στις 24 Νοέμβρη και τη συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια στις 4 Δεκέμβρη.