Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Νέο Ηρακλειο: Αντιφασιστική διαδήλωση

Aντιφασιστική διαδήλωση καλούσαν την Τρίτη 1η Νοέμβρη, στην πλατεία ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου, σωματεία, αντιφασιστικές κινήσεις και φορείς της περιοχής, δίνοντας οργανωμένη απάντηση στη νεκροφιλική φιέστα - συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου. 

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση αποφάσισε ο Δήμος Ν. Ηρακλείου, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ν. Ηρακλείου, η ΚΕΕΡΦΑ, το Δημοτικό σχήμα Νέου Ηρακλείου "Ρήξη και ανατροπή”, το Δημοτικό Σχήμα Ν. Ιωνίας “Εκτός Σχεδίου”, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΟΡΜΑ. 

“Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα – έχει δολοφόνους”, αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συμπληρώνοντας ότι “η θέση της είναι στη Φυλακή”, “Καλοδεχούμενα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία”. 

“Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος. 

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική συμμορία και όχι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που παριστάνει ότι τάχα κάνει και αντιπολίτευση. 

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της. Είναι τσιράκια του συστήματος, τσιράκια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο ενίσχυσης και προκλητικής ασυλίας από κυβερνήσεις, αστυνομία και «θεσμούς», η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών. Οι νεοναζί στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων και θαλασσοπνιγμένων προσφύγων. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ζητάνε την εξόντωσή τους με κλείσιμο των συνόρων, μαζικές απελάσεις, φράχτες στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους με το μανδύα των δήθεν «αγανακτισμένων κατοίκων» ενάντια στο δικαίωμα των προσφύγων στην εκπαίδευση, την υγεία, τη στέγαση. 

Στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων με τη μαζική, διαρκή και ενωτική αντιφασιστική δράση έχουμε κλείσει τα γραφεία τους στο Ηράκλειο και είναι ανεπιθύμητοι παντού! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”.