Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία

Αφτάμπ Αχμέντ

Κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 5μμ, έξω από τη βιοτεχνία ΑΣΤΡΟΝ (Αυγής 83, στο Ν. Ηράκλειο) καλούν μία σειρά σωματεία και τοπικοί φορείς σαν απάντηση στη ρατσιστική εργοδοτική επιθέση που δέχτηκε ο μετανάστης εργάτης Αφτάμπ Αχμέντ, εργαζόμενος στη συγκεκριμένη βιοτεχνία ιματισμού. 

H κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη που κάλεσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 25/10. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγωνιστές κι αγωνίστριες από την ΚΕΕΡΦΑ, την Πακιστανική Κοινότητα, τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Ηρακλείου και Ν.Ιωνίας, τα δημοτικά σχήματα Εκτός Σχεδίου στη Ν.Ιωνία και Ρήξη κι Ανατροπή στο Ν.Ηράκλειο, την Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Ν.Ι - Ν.Φ, την αναρχική συνέλευση του "Κενταύρου". Αποφασίστηκε επίσης να γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας όταν οριστεί η ημερομηνία προσφυγής από τους δικηγόρους. 

Η επίθεση στον Αφτάμπ Αχμέντ είναι ένα ακόμα δείγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος μετανάστη εργάτη που εξαναγκάζονταν να δουλεύει με ανασφάλιστη μαύρη δουλειά, σε συνθήκες που θυμίζουν Μανωλάδα. Ο μετανάστης εργάτης εργάζονταν στην καλτσοποιία του εργοδότη Κ.Π το τελευταίο πεντάμηνο με αμοιβή 4 ευρώ την ώρα και χωρίς ένσημα, ενώ ταυτόχρονα δεχόταν ρατσιστική συμπεριφορά από τον εργοδότη. 

Όταν ζήτησε τα ένσημά του το αφεντικό του επιτέθηκε, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον έριξε κάτω και τον έπιασε με τα χέρια στο λαιμό. Μετά ζήτησε από τον εργάτη να του υπογράψει χαρτί ότι δεν του χρωστάει ένσημα κάτι που αρνήθηκε να κάνει. Τότε του φώναξε: “Αν κάνεις καταγγελία, όχι μόνο ξύλο όπως τώρα αλλά θα σε βρω και θα σε σκοτώσω.” 

Ο εργάτης επικοινώνησε με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και την ΚΕΕΡΦΑ και αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας το οποίο του υπόδειξε να το καταγγείλει στον πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα δηλ, του Ν.Ηρακλείου. Ο Αφτάμπ παρά τις αρχικές δυσκολίες  που αντιμετώπισε στο ΑΤ Ηρακλείου,  κατέθεσε μήνυση για ρατσιστική επίθεση και για τα απλήρωτα ένσημα. Με θράσος ο Κ.Π. αντί να καταβάλει τα χρωστούμενα προχώρησε σε ψεύτικη μήνυση δύο ώρες μετά. 

“Οι ρατσιστικές και εργοδοτικές επιθέσεις δε θα περάσουν. Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του εργάτη Αφτάμπ Αχμέντ. Να καταβληθούν τα ένσημα και όλα τα δεδουλευμένα με βάση τη συλλογική σύμβαση”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.