Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η Πάτρα στηρίζει τους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Ρίο Beach στην Πάτρα την περασμένη Δευτέρα 24/10. Τη συγκέντρωση καλούσε ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές από τις σχολές της Πάτρας, δάσκαλοι, καθηγητές και η τοπική ΚΕΕΡΦΑ. 

Οι 60 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης του ΟΗΕ, μπήκαν στο στόχαστρο ομάδας φασιστών που κάτω από την προβιά υποτιθέμενης επιτροπής αγανακτισμένων κατοίκων καλούσαν φασιστοσύναξη στο ξενοδοχείο Τζωρτζ. Χάρη στη μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες οι φασίστες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο σημείο της συγκέντρωσής τους, ενώ το ξενοδοχείο πήρε πίσω την άδεια που τους είχε δώσει αρχικά για να πραγματοποιήσουν τη σύναξη μίσους. 

Μετά από συγκέντρωση στο σταθμό του ΟΣΕ, εκατοντάδες κόσμου κατευθύνθηκαν με πορεία στο ξενοδοχείο Ρίο Beach, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των φασιστών. Ήταν μία νίκη του αντιρατσιστικού κινήματος που και στη Πάτρα, όπως και στο Ρέθυμνο και στη Μυτιλήνη, έδειξε ότι η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας έχει τη δύναμη να στέλνει τους φασίστες στις τρύπες τους. 

Νεκτάριος Χαιντάρ, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας