ΝΥΣΤΕΡΙ: Δουλειά στη βάση

Στη ζωντανή συζήτηση συμμετείχαν γιατροί και εργαζόμενοι από το Αγία Σοφία, το Ιπποκράτειο, το Θριάσιο, το Αττικό νοσοκομείο, το Τζάνειο και το ΙΚΑ.

«Μας κορόιδευαν, κάθε μήνα υπόσχονταν διορισμούς, τελικά δεν διόρισαν κανένα. Το νομοσχέδιο μας καταρρακώνει την αξιοπρέπεια και το επιστημονικό κύρος, τα χρόνια που φάγαμε στα θρανία. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους γιατί το μέλλον είναι δυσοίωνο. Δεν πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα αλλάξει. Μπορούμε όμως να το καταργήσουμε στην πράξη με αγώνες» είπε στην τοποθέτησή του ο Κ. Μαραγκάκης, πρόεδρος των απολυμένων συμβασιούχων του ΙΚΑ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων Γιατρών ΙΚΑ Αττικής, Π. Ψυχάρης μίλησε την ανάγκη να υπάρξουν ρήξεις μέσα στο συνδικαλισμό. «Όταν ξεκινήσαμε, πήγαμε να κάνουμε μια συμβολική κατάληψη, να πέσουν μερικά γιουχαϊσματα. Κανείς δεν φαντάζονταν ότι θα κρατούσε εννιά μέρες. Όταν ξεκινάς ένα αγώνα σε οδηγεί και το κίνημα».

Τις εμπειρίες και τις απόψεις τους στη συζήτηση εξέθεσαν και ο Σ. Πατελιός και ο Σ. Στάικος, διοικητικοί σε Τζάνειο και Αττικό, ενώ ο Γιώργος Τσιρώνης ειδικευόμενος από το Θριάσιο περιέγραψε πως μέρα τη μέρα και με συνεχείς περιοδείες ανέβηκε η συμμετοχή στην απεργία. Η Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, επιμελήτρια από το Αγία Σοφία αναφέρθηκε στις δυσκολίες συγκρότησης του απεργιακού μετώπου και ο Κώστας Καταραχιάς, ειδικευόμενος και εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ τόνισε ότι η συμμετοχή ανέβηκε μετά την κατάληψη και την απόφαση για απεργία διαρκείας, αλλά ότι αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν και χρειάζονται μαζικές συνελεύσεις, και απεργιακές επιτροπές για να πάρει η βάση την κατάσταση στα χέρα της. 

• Την Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 7μμ γίνεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ανάλογη εκδήλωση που οργανώνει το Νυστέρι. «Ο Λοβέρδος και οι τροικανοί μέσα στο ίδιο το υπουργείο τους πήραν μια γεύση από Κάιρο και Τύνιδα τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Η πανιατρική συγκέντρωση, η κατάληψη του υπουργείου και το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο έδωσαν το μήνυμα και έβγαλαν στην επιφάνεια όλη την οργή και την διάθεση όλων των γιατρών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ» αναφέρει το κάλεσμα στη συζήτηση.