ΠΟΣΠΕΡΤ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, αναπληρωτής υπ. Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφέρθηκε στην προσωπική του όπως είπε άποψη, ότι δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερος γύρος περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων της ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι οι περικοπές του πρώτου γύρου, έγιναν σε μισθούς του 2008 (από τότε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με τις πιο χαμηλές ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ δεν έχουν πάρει αύξηση), πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Άρα ακόμα και αν κάποιοι (σίγουρα όχι εμείς) μαζοχιστικά ήταν υπέρ των περικοπών για «να σωθεί η χώρα», θα έπρεπε να είχαν «ρεφάρει» με τη μη χορήγηση αυξήσεων και να μην γίνουν καν περικοπές. Εδώ λοιπόν ορισμένοι τον χειροκρότησαν επειδή ανακοίνωσε ότι «προσωπικά» πιστεύει ότι δεν πρέπει να ξαναπέσει τσεκούρι, κάνοντας γαργάρα την απαράδεκτη περικοπή της προηγούμενης άνοιξης. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι αυταπάτες στο πιο παρακμιακό του σημείο.

Σκανδαλώδη

Επίσης δεν ακούσαμε καμία αναφορά ούτε από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ούτε από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το διαγωνισμό της ντροπής, για νέους συμβασιούχους και τα όσα σκανδαλώδη έχουν ήδη βγει στη φόρα.

Αντίστοιχες «διαφοροποιήσεις» με τον κ. Χυτήρη, είχε στην ομιλία του και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τους τριγμούς που δημιουργεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, η πολιτική που εφαρμόζουν και οι αντιστάσεις που την αντιπαλεύουν. Ακούσαμε από τους κυβερνητικούς προσκεκλημένους και για τις ασυδοσίες στα ιδιωτικά ΜΜΕ και αναρωτηθήκαμε ποιοί νομοθετούν την εργασιακή ζούγκλα, αν όχι αυτοί.

Στην έναρξη του συνεδρίου, οι Financial Crimes μοίρασαν προκήρυξη για την ΕΡΤ, καθώς και υλικά της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, υπέρ των απεργών στις συγκοινωνίες και υπέρ της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης. Στις διαδικασίες που συνεχίζονται, θα προταθούν και σχετικά ψηφίσματα.