Βερβέροι και Αραβες ενάντια στους καταπιεστές μας

Υπήρχε σταθμευμένο εκεί, ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto από το οποίο κατεβήκαν δύο άτομα. Μου αφαίρεσαν με τη βία το πορτοφόλι και το κινητό μου και με την απειλή μαχαιριού με έσπρωχναν για να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο τους. Ευτυχώς, 2 φίλοι πέρναγαν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο και είδαν τι γινόταν και άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν προς το μέρος μου.


Μέσα σε δύο χρόνια, είναι η τρίτη φορά που δέχομαι επίθεση από άτομα αραβόφωνα τα οποία προφανώς εκτελούν τις εντολές κάποιων στους οποίους δεν αρέσει η πολιτική μου δραστηριότητα.

Στο Μαρόκο, που είναι και η χώρα καταγωγής μου, συμμετείχα στο κίνημα για την αναγνώριση και τα δικαιώματα του λαού των Βερβέρων και πολλοί φίλοι και συναγωνιστές μου βρίσκονται γι'αυτό το λόγο στις φυλακές. Στην Ελλάδα, έχουμε συγκροτήσει το σύλλογο "TAMAZGHA DEMOCRATIQUE". Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία γύρω από το ζήτημα της καταπίεσης του βερβέρικου λαού και να στηρίξουμε τα μέλη μας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως μετανάστες και ως εργαζόμενοι πάντα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα.

Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. Όσοι ενοχλούνται από τα κινήματα που διεκδικούν δικαιώματα για τους απλούς ανθρώπους, πρέπει να αποδεχτούν (όπως αναγκάστηκε να κάνει ο Μουμπάρακ) ότι οι μέχρι πρότινως παντοδύναμες δικτατορίες στις χώρες της Β. Αφρικής τρίζουν και πέφτουν. Οι λαοί ξεσηκώνονται, διεκδικούν δημοκρατικά δικαιώματα και ενωμένοι Βερβέροι και Άραβες μπορούμε να αναγκάσουμε όσους μας καταπιέζουν, να μας αδειάσουν τη γωνιά όπως έγινε η αρχή στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Alayet Fadel