ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Λεωφορεία με συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους από την Αθήνα και τον Πειραιά, παρότι οι πρόεδροι των συλλόγων τους, Παξινός και Μανουσάκης, αρνούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα, στρατευμένοι στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων μέσα στο δικηγορικό σώμα.

Οι δικηγόροι της υπόλοιπης Ελλάδας με μαζικές γενικές συνελεύσεις, τις οποίες αρνούνται να συγκαλέσουν οι πλειοψηφίες των ΔΣ Αθήνας και Πειραιά, αποφασίζουν κάθε βδομάδα από τα τέλη Γενάρη τη συνέχιση των αποχών επιβάλλοντας στην πράξη την αποχή διαρκείας.

Οι συνάδελφοι της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας από τη Θεσσαλονίκη μαζί με την Εναλλακτική παρέμβαση της Αθήνας και άλλους συναδέλφους κάναμε προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΔΣΑ και βαδίσαμε μαζί στη Βουλή όπου ήταν η συγκέντρωση και το Υπουργείο Οικονομικών και μετά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Τυνησία»

Τα συνθήματα ήταν εμπνευσμένα από την εξέγερση στη Μέση Ανατολή «Αλί αλί αλί και τρισαλί Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί», «Κάτω τα χέρια απ’ τη δικηγορία, αλλιώς θα γίνει Τυνησία», αλλά και «οι δικηγόροι δεν είναι συντεχνία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία» και «η απελευθέρωση είναι μια απάτη φορτώνει τα βάρη στου λαού την πλάτη». Η διαδήλωση κατέληξε στα γραφεία του ΔΣΑ όπου έγινε κατάληψη και συγκρότηση ανοιχτής πανελλαδικής επιτροπής αγώνα.

Πραγματικά, η περίφημη «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος δεν είναι τίποτε άλλο από την απόλυτη υποταγή της απονομής δικαιοσύνης στην αγορά. Ο χώρος της απονομής δικαιοσύνης γίνεται χώρος επένδυσης και επιχειρηματικότητας, η δικαστική προστασία, εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό. Η οργάνωση των νομικών υπηρεσιών αναδιαρθρώνεται με την επικράτηση των δικηγορικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και λοιπών εταιριών και τη βίαιη υπαλληλοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων. Δεν θα περάσουν! Ήδη η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου και την κατάληψη όλων των δικαστηρίων της χώρας, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου – ημέρα πιθανής ψήφισης του νομοσχεδίου - από τις 8.00 ως τις 10.00 το πρωί.

Μπάμπης Κουρουνδής, Κώστας Τορπουζίδης