Στηρίξτε την Κερατέα

Έστησαν οι κάτοικοι μπλόκο στη λεωφ. Λαυρίου διεκδικώντας τη νόμιμη πρόσβαση στα χωράφια τους και στον ιστορικό χώρο που παράνομα καταπατεί ο εργολάβος. Εκεί που τα ΜΑΤ διατηρούν διαρκώς εκατοντάδες πραιτωριανούς, κλούβες, υδροβόλα, γερανούς, προστατεύοντας τον εργολάβο με τσαμπουκά “μνημονιακό” για λογαριασμό κυβέρνησης-τρόϊκας-εργολάβων και των παπαγάλων τους στα ΜΜΕ.

Βρήκαν όμως το μάστορά τους με την πάνδημη εξέγερση των κατοίκων που αντιμετώπισαν θαρραλέα τα ΜΑΤ κι επανειλημμένα τα κατατρόπωσαν όταν δέχθηκαν τις επιθέσεις τους. Η συμπαράσταση από κατοίκους γύρω περιοχών αλλά κι από το λεκανοπέδιο της Αθήνας, από συλλόγους, οργανώσεις,  περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που στηρίχτηκαν από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, κόμματα, πολυάριθμους ακτιβιστές, απεργούς (π.χ. ΜΜΜ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ) κ.ά. είναι συνεχής και διαρκώς κλιμακώνεται.

Συνιστούμε σε όλους να πάνε στο μπλόκο όπου καθημερινά, ιδίως τα βράδια, στήνεται πανηγύρι, αναπνέεις τον άνεμο της Ελευθερίας, κάτι σαν μια μικρή πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου όπου ο κόσμος παίρνει τα πράγματα στα χέρια του και δεν μπορούν να τον καταβάλλουν ούτε ΜΑΤ και βέβαια ούτε η θλιβερή παραπληροφόρηση - εναλλασσόμενη με τείχος σιωπής των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Μέσα στο γενικό κλίμα καταστολής που βιώνουμε (απέναντι σε μετανάστες απεργούς πείνας, Αγ. Παντελεήμονα, απεργίες και διαδηλώσεις), τα ΜΑΤ με πολλές διμοιρίες, αλλά κι άλλα αστυνομικά όργανα που φωτογραφήθηκαν με όπλα προτεταμένα, έκαναν αιφνιδιαστικά επιδρομή – κατάληψη το απόγευμα της Τρίτης 8/2 μέσα στην Κερατέα, μπούκαραν σε σπίτια, συνέλαβαν κατοίκους και γενικά ξεσάλωσαν τρομοκρατώντας. Όμως λογάριασαν χωρίς τον “ξενοδόχο”. Οι κάτοικοι, αν κι αιφνιδιασμένοι με στρατό κατοχής στην πόλη τους, αντέδρασαν μαζικά και μαχητικά αντιμετώπισαν τη βροχή χημικών των ΜΑΤ, σωματική βία (τραυματίστηκαν δεκάδες κάτοικοι μαζί και δήμαρχοι) σε οδομαχίες που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες

Συγκλονιστική απάντηση

Την επόμενη το βράδυ (Τετάρτη, 9/2) δόθηκε μια πραγματικά συγκλονιστική απάντηση από τον κόσμο της Κερατέας: Σε μια πόλη 10.000 κατοίκων έγινε συλλαλητήριο 6.000 και μετά μαζική πορεία όπου και ξαναπήραν το μπλόκο ΒΙΟΠΑ (που προσωρινά είχαν “πατήσει” τα ΜΑΤ). Το Κάϊρο στην Κερατέα! Νέες εκδηλώσεις την επόμενη στην Ευελπίδων όπου αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι (με περιοριστικούς όρους) και οι 5 συλληφθέντες.

Συμβολική διαμαρτυρία στο ναό του Ποσειδώνα στο Λαύριο όπου ανάρτησαν πανό στα αγγλικά κι ελληνικά “ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” έγινε την Κυριακή 13/2, ενώ είχαμε και νέες συγκρούσεις με τα MAT κοντά στο μπλόκο. Όταν η κυβέρνηση που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία στους τραπεζίτες – δανειστές, εργολάβους κλπ., στέλνει τα ΜΑΤ για τρομοκράτηση των κατοίκων στην Κερατέα κι αλλού, δεν μπορεί παρά να υπάρξει κι η ανάλογη αντίσταση των εργαζόμενων, μαθητών, ακόμη  και ηλικιωμένων.

Εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα της  Κερατέας προγραμματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 14/2 στην αίθουσα ΣΥΤΕ, Σίνα 16 από μια σειρά πολιτικές οργανώσεις με συμμετοχή και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ!

Βασίλης Συλαϊδής, μέλος ΔΣ σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ και μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ανατ. Αττικής