Συμβασιούχοι - μόνιμοι μαζί

Η κατάληψη θα έχει διπλό στόχο αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, «να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι για τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας, αλλά και να προετοιμάσουμε τη μαζική συμμετοχή όλων στην 24ωρη πανεργατική απεργία».


Την περασμένη Πέμπτη 10 Φλεβάρη, εκατοντάδες συμβασιούχοι των Δήμων συμμετείχαν στη διαδήλωση που κάλεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ξεκίνησε από την Πλ. Καραϊσκάκη και κατέληξε στο υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου, όπου ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην τετράωρη στάση της ΑΔΕΔΥ για τα ασφαλιστικά.

«Δρομολογούν να φύγουν 52 εργαζόμενοι που δουλεύουν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και να μας αντικαταστήσουν από άλλους 55 που θα δουλεύουν με 8μηνη σύμβαση», μας είπε η Μαρία, εργαζόμενη στο Δήμο Αθήνας που μαζί με το Αιγάλεω είχε τη μεγαλύτερη παρουσία στη διαδήλωση. «Μας διώχνουν μετά από τόσα χρόνια εργασίας, δουλεύουμε από το 2003 με μπλοκάκι, χωρίς κανένα κενό, καλύπτοντας ένα τρομερό φόρτο εργασίας, αφού υπάρχουν μόνο 10 μόνιμοι υπάλληλοι. Η πρόσληψη με 8μηνες συμβάσεις είναι αστεία, οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν καν να μάθουν τις πολύπλοκες διαδικασίες που αφορούν τη διεύθυνση και έχουν ήδη απολυθεί».

Σε κάθε δήμο, σωματεία και επιτροπές συμβασιούχων, πρέπει από κοινού να οργανώσουν τις καταλήψεις και την απεργία στις 23 Φλεβάρη. Να κλείσει κάθε δημαρχείο ζητώντας τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των σωματείων και των συλλόγων κάθε γειτονιάς. Με μαζικές κοινές γενικές συνελεύσεις να πάρουμε αποφάσεις για κλιμάκωση με αιτήματα: μονιμοποιήσεις - να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, αυξήσεις στους μισθούς –  να πάρουν τώρα πίσω τον Καλλικράτη και τις περικοπές του, στέλνοντας στην ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ καθαρό μήνυμα δράσης.

• Σε κινητοποίηση στις 6μμ έξω από τη Βουλή καλεί την Πέμπτη 17 Φλεβάρη το Συντονιστικό των Συμβασιούχων.