Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Γεννηματάς

Στις 21 και 22 Ιούνη διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στο σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου Γεννηματά. Στις εκλογές παίρνει μέρος και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή. 

Η Μαρία Χαρχαρίδου, νοσηλεύτρια μας μίλησε για την παρέμβαση της παράταξης πριν από τις εκλογές. «Κάναμε ενημέρωση δύο μέρες την προηγούμενη βδομάδα. Ζητούσαμε από τους συναδέλφους να βρουν λίγο χρόνο να διαβάσουν τη διακήρυξή μας, τι πρεσβεύει και για ποιο σωματείο παλεύει. Τους ρωτούσαμε για την κατάσταση στο χώρο τους και κάναμε διάλογο με όσους είχαν διάθεση. Λέγαμε ότι η δική μας η παράταξη αντιμετωπίζει τα πράγματα από την αριστερή σκοπιά, μαχητικά και αγωνιστικά, έχει δώσει με συνέπεια μάχες μέσα στο νοσοκομείο. Τους καλούσαμε να δράσουν και οι ίδιοι απέναντι στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. 

Προσωπικά, κατεβαίνω για πρώτη φορά στις εκλογές. Έλεγα στους συναδέλφους το λόγο που το κάνω. Είδα ότι δεν φτάνει να κάνω απλά καλά τη δουλειά μου, είδα ότι δεν φτάνει να απεργώ, πρέπει να έχουμε ένα σωματείο αγωνιστικό και δημοκρατικό, να είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο για κάθε θέμα που προκύπτει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μάχη ενάντια στην «αξιολόγηση» όπου όλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. «Πολλοί από τους συναδέλφους γνώριζαν ότι έχει έρθει έγγραφο για την αξιολόγηση. Τους εξηγούσαμε ότι μπορεί να μην υπάρχει το 15% όπως την προηγούμενη φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μελλοντικά δεν γίνεται να υπάρξουν μετακινήσεις ή ακόμα και απολύσεις. Συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι σε κάποια τμήματα προϊστάμενοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα αξιολογήσουν χαμηλά όσους αντιδρούν. 

Εμείς τους ζητήσαμε να είναι σε εγρήγορση και ενημερώναμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ μας καλύπτει όλους να προχωρήσουμε στην απεργία-αποχή από αυτές τις διαδικασίες. Πολλοί θυμόντουσαν την αντίστοιχη μάχη που είχαμε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια και τη νίκη που πετύχαμε. Χαρακτηριστικά ένας συνάδελφος έλεγε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει καμιά αξιολόγηση», ότι δεν μπορούν να απαιτούν να μας αξιολογήσουν όταν ένας εργαζόμενος κάνει δουλειά για δύο με την υποστελέχωση που υπάρχει. Να φανταστείτε ότι στην εξόρμηση της Παρασκευής που υπήρχε γενική εφημερία, υπήρχε τέτοιος φόρτος που οι εργαζόμενοι δεν είχαν χρόνο να μας μιλήσουν. Μας έλεγαν ότι δεν είναι ότι δεν θέλουν, αλλά έχουν μεγάλη ευθύνη και άγχος να μην γίνει κανένα λάθος με τους ασθενείς».  

Υποψήφιοι με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία είναι οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρίστος Αργύρης, Σοφία Γρετού, Αργυρή Ερωτοκρίτου, Κατερίνα Κατσούλη, Στέλιος Κοκκινόπουλος, Κώστας Κωσταρέλλος, Μυρτώ Κωστοπούλου, Γιώργος Μακρής, Ντίνα Μπράτου, Νίκος Παΐσιος, Ελπίδα Παπανικολοπούλου, Λευτέρης Παπαντωνάκης, Σαχέρ Σάμπρι, Αναστασία Σκαφίδα, Γιάννης Σκιτζής, Νάντια Τσαντήλα, Γεωργία Τσοβόλα, Μαρίνα-Ειρήνη Φασούλα, Μαρία Χαρχαρίδου, Τάσος Χατζηγιάννης, Πάρις Χρηστογεώργος.