Η Αριστερά
Οι σκευωρίες δεν θα περάσουν

Σε συμμετοχή σε πορεία στις 24/6, στις 12μες στο Μοναστηράκι και συγκέντρωση στις 27/6 στο Εφετείο, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αλληλεγγύη με τα θύματα κρατικών - δικαστικών σκευωριών με τελευταίες αφορμές τις περιπτώσεις του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ.

Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη το 2012 και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη ως συνεργός σε ανθρωποκτονία και σε ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο. Ωστόσο παρότι το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει πλήρως, δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν μάρτυρα και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του, η εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της έφεσης πρότεινε την ενοχή του τόσο για τις πράξεις που καταδικάστηκε πρωτόδικα όσο και για εκείνες που αθωώθηκε!

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ. που πρόσφατα της επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή 13 ετών κάθειρξης για την προσωπική της σχέση με κατηγορούμενο για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος ο φίλος της Ηριάννας που κατηγορούταν για συμμετοχή στη ΣΠΦ αθωώθηκε! Για την ενοχή της δεν υπήρχε καμία μαρτυρία ή στοιχείο παρά μόνο μερικό δείγμα DNA σε αντικείμενο, που η ταυτοποίησή του με το DNA της Ηριάννας αμφισβητείται.

Σε συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης αγωνιστών, η αστυνομία εισέβαλε νύχτα την περασμένη βδομάδα στα σπίτια των εκπαιδευτικών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Η. Σμήλιου και Θ. Αγαπητού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τους συλλάβει για την ακύρωση πλειστηριασμών μερικές ώρες νωρίτερα.

“Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαιοσύνης”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.