Εργατικό κίνημα
Eθνική: Μόνο η δράση θα φέρει αποτέλεσμα

Απορρίφθηκε τη Δευτέρα 6/11 και η δεύτερη αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ να σταματήσει την χρηματοδότηση του λογαριασμού επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ. 

“Εκατοντάδες μαζευτήκαμε πάλι έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όμως η απόφαση ήταν για άλλη μια φορά αρνητική. Είναι η απόδειξη αυτού που λέγαμε τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διεκδίκηση των συντάξεών μας μόνο σε νομικές διαδικασίες. 

Μόνο οι συνεχείς κινητοποιήσεις και δράσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Με αυτή την πίεση η διοίκηση της ΕΤΕ αναγκάστηκε να ανακαλύψει ένα κονδύλι για να καλύψει τις επικουρικές του Νοέμβρη, όμως ξέρουμε καλά πως ενόψει Χριστουγέννων κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δώρα και με μισές συντάξεις”, τόνισε μιλώντας στην ΕΑ η Ιωάννα Παυλοπούλου συνταξιούχος της ΕΤΕ.

“Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και απέναντι μας δεν έχουμε μόνο τη διοίκηση αλλά όλο το μνημονιακό πλέγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να αφήσουμε τη μάχη αυτή στη συνδικαλιστική ηγεσία που τόσο καιρό καθησυχάζει τον κόσμο με ανακοινώσεις νομικίστικου χαρακτήρα. 

Πρωτοβουλία

Σαν Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια πήραμε πρωτοβουλία να προσεγγίσουμε αγωνιστές συνταξιούχους που δεν αποδέχονται μοιρολατρικά την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και τη διάλυση του ΤΥΠΕΤ, του ταμείου ασφάλισής μας. Την Παρασκευή συμμετείχαμε στην σύσκεψη εργαζόμενων και συνταξιούχων που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης Πρόταση Προοπτικής για να συζητήσουμε όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τη διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ και του ταμείου ασφάλισης. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μιας Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων που θα βάλει μπροστά να οργανώσει δράσεις ενημέρωσής και να σπρώξει προς κινητοποιήσεις.

Ήδη, μετά και τις δυσμενείς εξελίξεις, την Πέμπτη 7/11 οι διοικήσεις τόσο του συλλόγου εργαζόμενων (ΣΥΕΤΕ) όσο και του συλλόγου συνταξιούχων (ΣΣΕΤΕ) κάνουν έκτακτη σύγκλιση των ΔΣ για να αποτιμήσουν την κατάσταση και να ανακοινώσουν νέο πρόγραμμα δράσης.

Από την μεριά μας είναι αναγκαίο να παρέμβουμε και στα δυο ΔΣ και να βάλουμε κάτω ένα πρόγραμμα δράσης που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων”, ανέφερε η Ι. Παυλοπούλου.