Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ν. Ηράκλειο: Είπαν όχι στη ναζιστοσύναξη

Εκατοντάδες διαδήλωσαν την 1/11 στο Ν. Ηράκλειο ενάντια στη ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ του Ηρακλείου όπου απεύθυναν χαιρετισμό το Σωματείο εργαζόμενων του Δήμου Ηρακλείου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, το δημοτικό σχήμα “Ρήξη και ανατροπή στο Ηράκλειο”, η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων, η ΛΑΕ Ηρακλείου και η ΟΡΜΑ. Έγινε κάλεσμα για αντιφασιστική κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 8 Νοέμβρη, καθώς και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Μαρούσι στις 9 Δεκέμβρη για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κηφισίας. 

Με πανό διαδήλωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, το “Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου”, η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας και οι φορείς-συλλογικότητες του Ν. Ηρακλείου. Από ώρα είχαν στηθεί στους γύρω δρόμους διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ την Ηρακλείου έκλειναν τρεις κλούβες. Σκοπός τους να μην επιτρέψουν στους αντιφασίστες να πλησιάσουν τα πρώην γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης και να την προστατέψουν προκειμένου να κάνει τη φιέστα που αποκαλεί μνημόσυνο. 

Η διαδήλωση έδειξε όμως ότι ακόμα και η ανοχή-συνεργασία της αστυνομίας έχει κοντά ποδάρια και οι δρόμοι των γειτονιών μας δεν χωράνε φασίστες. Οι υπόδικοι χρυσαυγίτες μόνο πίσω από κλούβες των ΜΑΤ επιχειρούν τις “δημόσιες” εμφανίσεις τους, ενώ η αντιφασιστική πορεία είχε την αποδοχή και τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε συνέντευξή της η μητέρα του Μανώλη Καπελώνη δήλωσε ότι οι χρυσαυγίτες «οργανώνουν δημοσίως μνημόσυνα και συγκεντρώσεις για να τιμήσουν όχι τον αληθινό Μάνο, αλλά το ιδεολογικό κατασκεύασμα που έφτιαξαν για να εξυπηρετεί τις πολιτικές τους σκοπιμότητες” ενώ καταγγέλλει την καθυστέρηση της Δικαιοσύνης στο αίτημα να απαγορευτεί η στυγνή και αλόγιστη εκμετάλλευση του παιδιού της από τη Χρυσή Αυγή.