Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Tα παιδιά θα πάνε σχολείο

Στις 12 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος στο χώρο του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια. Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που κάλεσε η κοινότητα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. 

Όπως αναφέρει: 

«Συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Αθήνας Μαρία Ηλιοπούλου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης και Νέλλη Παπαχελά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Aθήνας, Στέλιος Λάμπρου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, η Ντίνα Ρέππα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, η Βάλια Δημοπούλου, εκπρόσωπος της Ανοιχτής Πόλης, ο Νίκος Τσιγώνιας από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της ΟΡΜΑ. Η πρόταση μας  να γίνει στην πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου μας στις 12 Νοέμβρη 10πμ γιορτή υποδοχής των παιδιών και των μητέρων είχε την υποστήριξη όλων. Tα μαθήματα θα αρχίσουν στις 11πμ».

Όπως έχουν καταγγείλει η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ «την Κυριακή 29 Οκτώβρη νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το μανδύα των “αγανακτισμένων γονέων” είχαν στήσει καρτέρι στο Μετρό Σεπολίων στα παιδιά και τις γυναίκες της Πακιστανικής Κοινότητας  που ετοιμάζονταν να αρχίσουν μαθήματα στο χώρο του 144ου δημοτικού σχολείου... Μάλιστα συνέχισαν την ρατσιστική εκστρατεία στο σχολείο με απειλές κατά των εκπαιδευτικών …Aυτόκλητοι “ελεγκτές του νόμου” ζητούσαν να τους επιδειχτούν  έγγραφα του Δήμου με τα οποία παραχωρήθηκε το σχολείο στη Πακιστανική Κοινότητα. Δεν προκαλεί κατάπληξη η απαίτηση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής να ζητήσει προφορικά και το ίδιο “εξηγήσεις” από την αρμόδια αντιδήμαρχο του Δήμου Αθήνας! 

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Αθήνας και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, όλες τις συλλογικότητες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος να βρεθούν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα» στις 12 Νοέμβρη για να λειτουργήσει το σχόλιο και να μπει τέλος στη φασιστική τρομοκρατία και τις ρατσιστικές επιθέσεις».

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πακιστανικής Κοινότητας… Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.. Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν στο καλωσόρισμα τους την Κυριακή 12/11, ημέρα έναρξης των μαθημάτων στο κτήριο του 144ου ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, Μετρό Σεπολίων) και να υψώσουν τοίχος προστασίας απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Τέλος, δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς του σωματείου μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό…»