Εργατικό κίνημα
OTE: «Σε θέση μάχης»

Την Τρίτη 14/11 θα είναι η επόμενη συνάντηση της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την εργοδοσία για να συζητήσουν τα 4 βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, όπως αυτά εκφράστηκαν στην πολύ επιτυχημένη 48ωρη απεργία στις 30 και 31 Οκτώβρη.

“Αυξήσεις σε όλους, ενιαία συλλογική σύμβαση στον όμιλο, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και νέο ωράριο, είναι τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματά μας και η επιτυχία της απεργίας την προηγούμενη βδομάδα απέδειξε πως από την μεριά των εργαζόμενων είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλος”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΑ ο Θανάσης Φώλιας αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης τεχνικών και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την παράταξη ΑΣΕ-ΟΤΕ. 

“Σαν ομοσπονδία δώσαμε στη διοίκηση μια εβδομάδα καιρό για να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλη αυτή την εβδομάδα κάναμε εξορμήσεις ενημέρωσης στην επαρχία. Τις προηγούμενες μέρες ήμασταν στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα, ενώ εξορμήσεις γίνονται σε όλη την χώρα. Η επιτυχία της απεργίας, που βγήκε μετά από πάρα πολύ καιρό στην εταιρία δείχνει πως ο κόσμος είναι σε θέση μάχης και πως αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας θα κλιμακώσουμε με κινητοποιήσεις και απεργίες.

Η εταιρία διαθέτει εκατομμύρια για να ταΐζει ένα παρασιτικό διευθυντικό κατεστημένο χιλιάδων προϊστάμενων, με κατασπατάληση τεράστιων πόρων, και αφήνει τους εργαζόμενους να λιμοκτονούν στα 500 και 600 ευρώ. Αυτό πρέπει να πάρει τέλος. Υπάρχουν τρεις και τέσσερις ταχύτητες εργαζόμενων, υπάρχουν δουλεμπορικές συνθήκες εργασίας μέσα στις εργολαβίες που αναλαμβάνουν τα έργα του ΟΤΕ και στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι αυτοί είναι ανασφάλιστοι. Τα ίδια συμβαίνουν στην καθαριότητα και τη φύλαξη. 

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ΟΤΕ παράγουν έναν τεράστιο πλούτο που τον καρπώνονται τα στελέχη. Ο διευθύνων σύμβουλος παίρνει 1,5 εκατομμύριο ετήσιες αποδοχές και ο γενικός διευθυντής μισό εκατομμύριο το χρόνο. Ο γενικός διευθυντής παίρνει 4μιση φορές τον μισθό του πρωθυπουργού και ο διευθύνοντας 17μιση φορές το μισθό του πρωθυπουργού. 

Απέναντι σε αυτό η πίεση των νεώτερων εργαζόμενων είναι καθοριστική. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) αναγκάστηκε να συρθεί σε αυτή την απεργία από την πίεση που βάζουν οι νέοι συνάδελφοι που βλέπουν τη μισθολογική τους κατάσταση στην απόλυτη μιζέρια και ζουν με 500 και 600 ευρώ. Έτσι και δεν υπογραφεί ΣΣΕ τότε γνωρίζουν καλά πως στις επικείμενες εκλογές θα ψάχνουν την ψήφο τους. Αυτή η βάση των νέων εργαζόμενων είναι το μέλλον του ΟΤΕ.

Ήδη από την μεριά της ΑΣΕ-ΟΤΕ βρισκόμαστε σε διαρκή κινητοποίηση ενημέρωσης και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη βδομάδα που θα έχουμε εξελίξεις με την απάντηση πλέον της εργοδοσίας. Από την μεριά μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους κινητοποιήσεις, ακόμα και για απεργία διαρκείας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας”, ανέφερε ο Θανάσης Φώλιας.