Εργατικό κίνημα
Προσλήψεις, όχι απολύσεις - Μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων

Η σύσκεψη συμβασιούχων που έγινε την Τρίτη 31 Οκτώβρη στον Αγ. Σάββα αποφάσισε κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη

 

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων, την περασμένη Τρίτη στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα, προκειμένου να οργανωθεί μια μεγάλη καμπάνια που να διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους.

Στη συνέλευση συμμετείχαν δεκάδες στην πλειοψηφία τους συμβασιούχοι αλλά και μόνιμοι συνάδελφοί τους. Το παρών έδωσαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Αγ.Σάββας, Μεταξά, Γεννηματά, Ερυθρός, Σωτηρία, ΓΟΝΚ Αγ.Ανάργυροι, Κουρκούλειο, Αττικό, Αγ.Όλγα, την 1η ΥΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, συμβασιούχοι στο υπουργείο Υγείας, την ΕΥΔΑΠ, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Υπηρεσία Ασύλου κ.α.

Τα πρώτα κινηματικά βήματα που αποφασίστηκαν είναι η οργανωμένη παρουσία στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και η οργάνωση κινητοποίησης στο Υπουργείο Υγείας στις 29 Νοέμβρη, στις 1:30μμ, με διεκδίκηση από τα πρωτοβάθμια σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν στάση εργασίας από τη 1μμ μέχρι το τέλος του ωραρίου. Μετά την κινητοποίηση της 29/11, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη το ίδιο απόγευμα στο ΕΚΑ, για να οργανωθεί η συνέχεια. Αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας και προκήρυξης και η απεύθυνση στα πρωτοβάθμια σωματεία και σε εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους, με συσκέψεις, συνελεύσεις, συζητήσεις και περιοδείες, για την ανάδειξη του ζητήματος των μαζικών απολύσεων που έρχονται και του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει. 

“Tην Παρασκευή 3/11 κάναμε συνέλευση οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας” μας μεταφέρει η Κατερίνα. “Όσοι παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη του Συντονιστικού δώσαμε την εικόνα στους συναδέλφους και στη συνέχεια αποφασίσαμε να ζητήσουμε από το συλλογο εργαζομένων να κηρύξει στάση εργασίας στις 29/11 και να κάνει γενική καταστατική συνέλευση προκειμένου να γραφτούμε και εμείς στο σύλλογο, όπως είχε αποφασιστεί σε συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων. Γράψαμε την απόφαση, υπογράψαμε όλοι και στη συνέχεια το καταθέσαμε στο σύλλογο”. 

Ανάλογη σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και στον Ερυθρό. Όπως μας μεταφέρει η Θένια, γιατρός στο νοσοκομείο, “συγκεντρώθηκαν πάνω 10 εργαζόμενοι κατά κύριο λόγο τραυματιοφορείς. Συζητήσαμε για τη συνέλευση που έκανε το Συντονιστικό και τις αποφάσεις της και βάλαμε μπροστά να βρούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους συμβασιούχους. Για αυτό το λόγο θα γίνει εξόρμηση το πρωί της Τετάρτης την ώρα που πιάνουν δουλειά οι συνάδελφοι και θα προχωρήσουμε σε νέα μεγάλη σύσκεψη την επόμενη Δευτέρα. Αποφασίσαμε επίσης να διεκδικήσουμε στάση εργασίας από το σωματείο για τις 29/11”.

Κίνημα

Η συζήτηση στη συνέλευση του Συντονιστικού ήταν πολύ πλούσια. Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αγ.Σάββα άνοιξε την κουβέντα. “Είμαι επικουρικός γιατρός, δηλαδή συμβασιούχος και έχω εκλεγεί πρόεδρος του σωματείου. Το λέω αυτό γιατί διεκδικούμε μονιμοποίηση, χρηματοδότηση και περαιτέρω προσλήψεις. Αυτά δεν θα τα διεκδικήσουμε μόνοι μας οι συμβασιούχοι, ή ο καθένας αποκομένος στο χώρο του. Η δύναμη είναι μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους και τα σωματεία μας. Θα πατήσουμε πάνω σε ένα ήδη υπαρκτό κίνημα που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και στα συνδικάτα που με την πίεση της βάσης αναγκάζονται να βγάζουν κινητοποιήσεις” είπε μεταξύ άλλων.

“Είμαστε 3.000 στο χώρο της Υγείας και η ανάγκη είναι για 30.000. Αν φύγουμε θα υπάρξει τεράστια δυσλειτουργία του ΕΣΥ. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε την ανανέωση των συμβάσεων αλλά και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κινήσεις για να πιέσουμε σε τρεις κατευθύνσεις. Τους διοικητές, τα σωματεία και την πολιτική ηγεσία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα κερδίσει” τόνισε η Κατερίνα από το ΕΚΕΑ και αναφέρθηκε σε προηγούμενα παραδείγματα από το κίνημα των συμβασιούχων του 2004 που μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου και τα Stage μέχρι τους επικουρικούς γιατρούς που κέρδισαν την ανανέωση των συμβάσεών τους και τους συμβασιούχους των δήμων που έκαναν τη μεγάλη απεργία το καλοκαίρι που πέρασε. 

Το παράδειγμα των συμβασιούχων στους δήμους και η απεργία τους αναφέρθηκε αρκετές φορές στη συζήτηση. Αρκετοί που εργάζονται με συμβάσεις στα νοσοκομεία, κουβαλούν την εμπειρία αγώνων ως πρώην εργαζόμενοι των δήμων. “Θυμάμαι όταν ξεκίνησε η μάχη στο δήμο Κερατσινίου” ανέφερε τοποθέτηση εργαζόμενου στο Ογκολογικό Αγ.Ανάργυροι. “Δόθηκε ολόκληρη μάχη και κέρδισαν ότι το δημοτικό συμβούλιο έβγαλε απόφαση να μονιμοποιηθούν. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουμε κι εμείς”.

“Εγώ εργαζόμουν ως συμβασιούχος στο δήμο Γλυφάδας. Μέσα από τον αγώνα που δόθηκε είχαμε συναδέλφους που κατάφεραν να γίνουν αορίστου” είπε μια εργαζόμενη, νυν συμβασιούχος στην 1η ΥΠΕ. “Συμφωνούμε με τις κινητοποιήσεις που προτείνονται” συνέχισε. “Πρέπει να κινηθούμε και νομικά. Στην 1η ΥΠΕ μαζευτήκαμε οι συμβασιούχοι και πιέσαμε τον διευθυντή να υπογράψει ένα χαρτί ότι πληρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είμαστε απαραίτητοι”.

“Το κίνημα μπορεί να σταματάει νόμους, αλλά μπορεί και να αναγκάζει την πολιτική ηγεσία να νομοθετεί” επεσήμανε η Κατερίνα, από τον Αγ.Σάββα. “Εγώ προσλήφθηκα πέρυσι ως μόνιμη και είμαι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του '99. Αν τους πιέσεις και διεκδικήσεις βρίσκουν λύση. Αυτό είναι το παράδειγμα προηγούμενων κινημάτων συμβασιούχων. Δύναμή μας η ίδια μας η εργασία. Αν σταματήσουμε να την παρέχουμε, αν απεργήσουμε δηλαδή, τίποτα δεν λειτουργέι”.

Ενότητα

Ο Λουκάς συμβασιούχος στην Υπηρεσία Ασύλου, αναφέρθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. “Στο ένα τρίτο από μας λήγουν οι συμβάσεις κι απολύονται μέχρι το Δεκέμβρη. Ξεκινήσαμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Χρήματα έχουν να μας κρατήσουν αλλά δεν θέλουν τους ίδιους εργαζόμενους. Πρέπει η ΑΔΕΔΥ να ενώσει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου”. 

“Στον τομέα μου διπλασιάστηκαν οι συμβασιούχοι” είπε η Μαρία, νοσηλεύτρια στο Γεννηματάς. “Νοσηλευτές χρειάζονται ούτως ή άλλως, δεν είναι μια έκτακτη ανάγκη. Διατηρούν όμως το καθεστώς των συμβασιούχων για να ελέγχουν καλύτερα τους εργαζόμενους”. 

“Ο αριθμός μας είναι δύναμη αν μαζευτούμε. Είμαστε χιλιάδες. Χρειάζεται να φτιάξουμε μια επιτροπή που να συντονίζει τη δράση μας και να μαζέψουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους” συνέχισε ο Δημήτρης συμβασιούχος στο υπουργείο Υγείας.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης είχε να κάνει με τις δυνατότητες συνδικαλισμού των συμβασιούχων. “Μπορούμε να γραφτούμε σε σωματείο; Να κάνουμε δικό μας ή μπορούμε να γραφτούμε στο ίδιο με τους μόνιμους συναδέλφους;” ήταν η ερώτηση εργαζόμενης από την ΥΠΕ. 

“Στην Υγεία, σε μια σειρά νοσοκομεία έχουμε δώσει μάχη κι έχουμε κερδίσει να γράφονται οι συμβασιούχοι στα πρωτοβάθμια σωματεία. Ακόμα όμως και σε σημεία που αυτό δεν έχει κερδηθεί ο νόμος περί συνδικαλισμού 1264 καλύπτει σε περίπτωση απεργίας όλους όσους εργάζονται στο χώρο που έχει κηρυχτεί η απεργία, ακόμα και τους μη εγγεγραμμένους στο σωματείο. Δεν παραιτούμαστε όμως από την προσπάθεια και σε αυτά τα σημεία, για εγγραφή στα σωματεία και για συγκρότηση επιτροπών αγώνα” απάντησε μεταξύ άλλων ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο Σωτηρία και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ. Το παράδειγμα του πετυχημένου αγώνα των εργολαβικών καθαριστριών στο Αττικό, έφερε ο Σπύρος Στάικος από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος τόνισε ότι στο σωματείο γράφονται όλοι “ακόμα κι αν εργάζονται με σύμβαση μιας ώρας”. 

“Η ομοσπονδία μας, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ, δεν μας έγγραφε κι αναγκαστήκαμε να κάνουμε δικό μας σωματείο. Αν στην Υγεία έχετε κερδίσει να γράφεστε στα ίδια σωματεία με τους μόνιμους είστε τυχεροί. Είναι μεγάλη δύναμη” υπογράμμισε ο Αντώνης Σκαρπέλης, γραμματέας του Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ. “Πρέπει εμείς οι ίδιοι να πούμε όχι στους διαχωρισμούς ανάμεσα στις ειδικότητες. Είμαστε αυτοί που βγάζουμε τη βρωμοδουλειά. Συμβασιούχος στο ΥΠΠΟ σημαίνει από τον πωλητή των σουβενίρ και τον ταμία που κόβει εισητήρια, μέχρι τον συντηρητή που βάφει μια καμπάνα ή τον αρχαιολόγο με το σκουπάκι και την καθαρίστρια ή τον φύλακα” συνέχισε. “Στην ΕΥΔΑΠ υπάρχουν εφτά διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Έχουμε μέχρι και συναδέλφους με μηνιαίες συμβάσεις” είπε ο Μανώλης Μαστοράκης από το ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ κι αναφέρθηκε στο παράδειγμα των 23 υδρονομέων, που “κάθε τόσο η διοίκηση προσπαθεί να τους απολύσει αλλά με τις κοινές κινητοποιήσεις μόνιμων και συμβασιούχων έχουν μείνει στη δουλειά”.