Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Kαλλιθέα: Έξω οι φασίστες

Την Τετάρτη 6/3, η ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας καλεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή για την κινητοποίηση είναι οι όλο και πιο προκλητικές σχέσεις που αναπτύσσονται ξεδιάντροπα, ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Τρύφωνα Μπουγά.

Την 1/3 βγήκε επίσημη ανακοίνωση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Άννας Γιαννάκου Πάσχου, που ευχαριστούσε τον Τρύφωνα Μπουγά για τη δωρεά του στην ιματιοθήκη Καλλιθέας. Η ενέργεια αυτή είναι μια προκλητική κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που διεκδικούν δημόσιο χώρο στην Καλλιθέα εν όψει των εκλογών και η δημοτική αρχή του Κάρναβου της την προσφέρει απλόχερα. Δύο μέρες μετά από την ανακοίνωση η Ελληνική Αυγή πραγματοποίησε εξόρμηση στην Καλλιθέα με συνοδεία αστυνομίας (ΜΑΤ και κλούβας). 

Επιπλέον είχε μεσολαβήσει η μήνυση που είχε κάνει ο Μπουγάς στην Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας για συκοφαντία, επειδή τον είχαν αποκαλέσει φασίστα. Ο Μπουγάς ήταν υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές με τη ΧΑ και είναι ο επικεφαλής της στο δήμο της Καλλιθέας. 

Είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου στην δίκη της ΧΑ, ενώ δεν διστάζει να φιγουράρει με πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως τον Παπά, τον Παναγιώταρο και τον Κασιδιάρη. Ο τελευταίος τον έχει “τιμήσει” μάλιστα με έγγραφη αφιέρωση υπογράφοντας ΗλίαS ΚαS, κάνοντας ευθεία αναφορά στα Ες Ες, τα τάγματα εφόδου του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας.

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αποδείξει περίτρανα τον ναζιστικό και εγκληματικό  χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας με τις αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, αριστερούς. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να προσποιείται άγνοια και να τους στρώνει τον δρόμο, επικαλούμενη δημοκρατικές ευαισθησίες για τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. 

Στην Καλλιθέα το γνωρίζουμε καλά αυτό. Από τη μια οι χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως νόμιμο πολιτικό κόμμα στις παρελάσεις, ενώ στους δρόμους έδειχναν το πραγματικό τους πρόσωπο κάνοντας επιθέσεις. 

Οι νεοναζί της ΧΑ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και την υπόθεση Κατσίφα για να σπείρουν την διχόνοια ανάμεσα μας. Η προεκλογική της καμπάνια καμία σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Πίσω από αυτό τον μανδύα βρίσκεται η προσπάθεια να εδραιωθούν τα τάγματα εφόδου στην πόλη μας. 

Δεν θα αφήσουμε την ΧΑ να δρα στις γειτονιές μας. Η Καλλιθέα είναι μια μεγάλη εργατογειτονιά με ντόπιους και μετανάστες από την Αλβανία, την Ρωσία, το Πακιστάν. Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. 

Την Τετάρτη 6/3, δίνουμε το παρών στο δημοτικό συμβούλιο της Καλλιθέας για να διεκδικήσουμε την ομόφωνη καταδίκη του στην ΧΑ και την απαγόρευση της παρουσίας τους στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου και οργανώνουμε την μεγάλη διαδήλωση στις 16 για να τσακίσουμε τους φασίστες διεθνώς.