Εργατικό κίνημα
Ιατρικό Κέντρο: Όχι στις απολύσεις

1/3, Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι την Παρασκευή 1/3 προχώρησε το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας αφού η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε 50 απολύσεις εργαζομένων από τις υπηρεσίες σίτισης στην Κλινική Αμαρουσίου. 

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Σωματείου την Τετάρτη 27/2 για την οργάνωση της κινητοποίησης, ενώ το θέμα άνοιξε και στο τελευταίο ΔΣ του ΕΚΑ ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας. 

Παρά την συγκέντρωση και την δημοσιοποίηση του ζητήματος, η εργοδοσία αποφάσισε να προχωρήσει στις απολύσεις. Μάλιστα την ημέρα της συγκέντρωσης προσπάθησε να παρεμποδίσει συνδικαλιστές να πραγματοποιήσουν περιοδεία στην κλινική επικαλούμενη προκλητικές δικαιολογίες όπως “υγειονομικούς κανονισμούς” και τον “κίνδυνο λοιμώξεων’”. Φυσικά οι προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης έπεσαν στο κενό και έγινε εξόρμηση μέσα στο νοσοκομείο. 

Όπως έχει αποδειχθεί κίνδυνος για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις, πόσο μάλλον σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτός της υγείας. Και αυτό γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις έχει αποδειχθεί ότι φέρνουν δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στην παρεχόμενη υπηρεσία αλλά και για τους εργαζόμενους. Ειδικά για το Ιατρικό Αθηνών είναι πολλαπλές οι καταγγελίες για την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της δουλειάς. 

Η επίθεση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Ιατρικό Αθηνών και ευρύτερα στην ιδιωτική υγεία. Έρχεται σε μία συγκυρία που διεκδικούμε να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στην περίοδο των μνημονίων, αυξήσεις, προσλήψεις, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, ειδικές άδειες, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.