Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ: Οι γιατροί επιμένουν αριστερά

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 26 Φλεβάρη οι εκλογές για νέο ΔΣ στην ΕΙΝΑΠ και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις πρώτες βδομάδες του Απρίλη. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Χρίστο Αργύρη, γιατρό στο Γεννηματάς και μέλος του Αντικαπιταλιστικού Δικτύου Υγειονομικών – Το Νυστέρι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή.

“Οι εκλογική αυτή μάχη ήταν πολύ δύσκολη αλλά και πολύ σημαντική. Χαρακτηριστικό της σημασίας των εκλογών αυτών ήταν η μεγάλη αύξηση στη συμμετοχή των συναδέλφων. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η αριστερά στους γιατρούς είναι πλειοψηφία. Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αθροιζόμενα ξεπερνάνε κατά πολύ την ΔΑΚΕ η οποία έκανε λυσσαλέα προσπάθεια να χτυπήσει την αριστερή αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια από την διακυβέρνηση Τσίπρα. Όμως όσο και να προσπάθησαν δεν τους βγήκε.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή κράτησε τις τρεις έδρες που είχε και την προηγούμενη φορά. 

Κοιτώντας πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα βγάζουμε το συμπέρασμα πως στα νοσοκομεία που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουμε δουλέψει από τα κάτω, όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά μέσα από τα σωματεία και μαζί με όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους, έχουμε  άνοδο. 

 Το παράδειγμα του Αγ. Σάββα είναι χαρακτηριστικό. Από 43 ψήφους την προηγούμενη φορά, τώρα πήραμε 62 ψήφους και βγήκαμε πρώτη δύναμη. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη μας για τις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε την επόμενη περίοδο για να κρατήσουμε τον κόσμο στη δουλειά και τα νοσοκομεία ανοιχτά. 

Σαν Αντικαπιταλιστικό Δίκτυο Υγειονομικών – Το Νυστέρι δώσαμε μια προεκλογική μάχη πάνω σε τρία βασικά κέντρα. Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι ένας συνεχής αγώνας. Αλλά είναι δεμένος με την απεργιακή μάχη στις 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στα νοσοκομεία μας η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι γυναίκες. Και βέβαια δώσαμε μάχη και ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Καλούμε όλο τον κόσμο των νοσοκομείων να διαδηλώσει το Σάββατο στις 16 Μάρτη – Διεθνή Μέρα Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό στις 3μμ στην Ομόνοια”.

• Τα πλήρη αποτελέσματα με τις σταυροδοσίες και τους συνέδρους για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ θα ανακοινωθούν επίσημα την επόμενη βδομάδα.