Δημοτικές εκλογές
Aλληλεγγύη στους απεργούς

1/3, Απεργία στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας

Την ενεργή τους συμπαράσταση στους εργατικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα έδειξαν την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπείες των αντικαπιταλιστικών σχημάτων.  

Αντιπροσωπεία της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Αγίου Σάββα σε συμπαράσταση του αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες, ενώ τη συγκέντρωσή τους χαιρέτησε εκ μέρους του σχήματος στο 7ο Διαμέρισμα Αθήνας η Μαρία Μαυρομάτη που κάλεσε και στην απεργιακή διαδήλωση στις 8 Μάρτη.

Αντιπροσωπεία του “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή” έδωσε το παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 28/2 και βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΣΦΑ στην κινητοποίησή τους στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Μεσογείων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του: 

“Το δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή στηρίζει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΣΦΑ για τα δικαιώματα τους. Το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να δοθεί τέλος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε όμηρους και καταστρατηγούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα όπως η ασφάλιση, η αποζημίωση απόλυσης, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, οι αυξήσεις στους μισθούς”.