Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι κάμερες για τη Χ.Α

27/2, Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην προβολή των νεοναζί της Χ.Α από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27/2, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στη συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ και της Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΕΡΤ, συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς στάση εργασίας είχε κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζοντας την κινητοποίηση, αλλά και αντιφασίστες κι αντιφασίστριες από την περιοχή.

Αντιπροσωπεία της κινητοποίησης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο. Η αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημ.συμβούλου Αθήνας, του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του Βασίλη Συλαϊδή, μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ και της Ειρήνης Φωτέλλη από την Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ, απαίτησε να σταματήσει η προβολή των δηλώσεων των υπόδικων ναζί της Χρυσής Αυγής, να υπάρξει κάλυψη της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος και προβολή των πεπραγμένων της δίκης της Χρυσής Αυγής. Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, παρά μόνο δεσμεύτηκε να μελετήσει το νομικό καθεστώς για την προβολή των κομμάτων και να απαντήσει σύντομα.

Επιθέσεις

Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης, η Άννα Τσινίκα, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας διάβασε το κάλεσμα στην κινητοποίηση που μεταξύ άλλων κατήγγειλε και τις επιθέσεις σε βάρος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και άλλων μέσων ενημέρωσης στις 20 Γενάρη από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

“Η ευθύνη ανήκει στην ίδια την κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν την υπόδικη Χρυσή Αυγή ως ‘νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα' και μέσα από το κανάλι της Βουλής, αλλά και με τις κάμερες της ΕΡΤ εξακολουθεί να την προβάλλει συστηματικά” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. “Θα μας βρουν μπροστά τους. Η σημερινή συγκέντρωση είναι μόνο ένα βήμα και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να σταματήσουν να προβάλουν τους νεοναζί από την δημόσια ραδιοτηλεόραση” είπε και κάλεσε στην αντιφασιστική διαδήλωση της 16ης Μάρτη. “Οι νεοναζί απειλούν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο κανάλι που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και το στήριξαν την περίοδο του 'μαύρου', να εκπέμπει πλέον τα μηνύματα μίσους και ρατσισμού των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών” επεσήμανε ο Βασίλης Συλαϊδής. “Το αντιρατσιστικό κι αντιφασιστικό κίνημα έχει δώσει μεγάλες και νικηφόρες μάχες στις γειτονιές της βόρειας Αθήνας”, θύμισε ο Ορέστης Ηλίας, επικεφαλής της αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης "Αντίσταση κι Ανατροπή στα Βριλήσσια". “Διεκδικούμε να σταματήσει η προβολή των φασιστών, να δοθεί δημοσιότητα στην εγκληματική διάσταση της δράσης τους, να μπουν στη φυλακή”, συνέχισε.