Δημοτικές εκλογές
Τα σχήματα για τις 8 Μάρτη

1/3, Εξόρμηση της “Ανταρσία στην Κοκκινιά” στου Ρέντη

Εκδηλώσεις ενόψει της απεργιακής 8 Μάρτη πραγματοποίησαν το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, την Παρασκευή 1 Μάρτη και την Δευτέρα 4 Μάρτη αντίστοιχα.

Στο Περιστέρι, η Λίλιαν Μπουρίτη τόνισε τη σημασία της απεργίας που πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά. Περιέγραψε πως οργανώθηκε η οργή των γυναικών χώρο το χώρο, με αποτέλεσμα να χουμε για πρώτη φορά απεργία στην Ελλάδα τη μέρα της γυναίκας. Κι ότι αυτή η απεργία είναι μόνο ένας σταθμός, για να επιβάλλουμε και στη συνέχεια ότι τη μάχη ενάντια στη γυναικεία καταπίεση θα τη δώσουμε μαζί με τους άντρες εργάτες μέσα στα συνδικάτα. Η Ελένη Βαφειάδου συντόνιζε τη συζήτηση και η Θάνια Βέζου περιέγραψε τη μάχη που δίνουν οι αναπληρώτριες. Μέσα σε αυτή τη μάχη ένα από τα ζητήματα που αναδείχτηκαν είναι το δικαίωμα για άδεια εγκυμοσύνης. Μέσα από τον αγώνα τους κέρδισαν 3,5 μήνες άδεια και διεκδικούν παραπάνω. Ακολούθησε συζήτηση και ανανεώθηκε το ραντεβού για την απεργία στις 8 Μάρτη. Πλούσια συζήτηση έγινε και στην εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή - με ομιλήτριες την Ειρήνη Γαϊτάνου, Πολιτική Επιστήμονα, την Κατερίνα Γιαννούλια, μέλος του ΓΣ ΑΔΕΔΥ και την Ζαννέτα Λυσικάτου, από το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων Νοσ. Άγιος Σάββας και μέλος του ΓΣ ΟΕΝΓΕ- στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 αγωνιστές-τριες.  

Περιοδεία στου Ρέντη

Μέλη της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στη Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης” πραγματοποίησαν περιοδεία στο κεντρικούς δρόμους του Ρέντη, όπου καλούσαν στις 8 Μάρτη, στην απεργιακή κινητοποίηση την μέρα της γυναίκας στις 2μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 16 Μάρτη παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.