Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καταδικάστηκε μέλος της “Κρυπτείας”

Καταδικάστηκε το μέλος της φασιστικής οργάνωσης “Κρυπτεία” που κάθισε στο σκαμνί για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας το 2018. Η “Κρυπτεία” είναι γνωστή για την ανάληψη, με τηλεφώνημα, της ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου Αφγανού πρόσφυγα που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος του σχολείου του. Έχει επίσης αφήσει απειλητικά μηνύματα στις εισόδους της ΕΕΔΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Συνολικά η ποινή του είναι 6 χρόνια και 3 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

Ενώ η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και η επιβολή μέγιστης ποινής είναι μια σημαντική εξέλιξη, η αντιμετώπιση του επίδοξου δολοφόνου σαν να έδρασε μόνος του δείχνει τη συνεχιζόμενη ανοχή των αρχών σε τέτοιες ομάδες. Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ήταν δικτυωμένος. Δεν έχει διερευνηθεί η σχέση αυτής της οργάνωσης με τη Χρυσή Αυγή, παρόλο που είναι γνωστή η φράση του Κασιδιάρη με την οποία αναφέρεται στην αρχαία οργάνωση Κρυπτεία που δρούσε νύχτα δολοφονώντας.