Εργατικό κίνημα
ΠΟΘΑ: Κινητοποίηση για τους εργάτες της Τέχνης 15/7

Νέα κινητοποίηση για τους εργάτες της Τέχνης καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ) την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 7.30μμ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Το Υπουργείο δεν έχει καλύψει ακόμα χιλιάδες καλλιτέχνες που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και το αίτημα για επιδότηση όλων των ανέργων παραμένει. Το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων επίσης δεν έχει λυθεί. Αν τα προηγούμενα χρόνια οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απλήρωτες πρόβες και η ανασφάλεια ήταν ο κανόνας, στη νέα περίοδο η πίεση για να μπορεί να είναι κερδοφόρα μια παραγωγή, με πολύ μικρότερη δυνατότητα κοινού, θα φέρει ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργατών της Τέχνης, η κλιμάκωση και ο συντονισμός με άλλους κλάδους είναι απαραίτητα βήματα για να κερδηθούν αυτές οι διεκδικήσεις.

Η ΠΟΘΑ με ανακοίνωσή της καλεί τα Σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τα συνδικάτα την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.