Εργατικό κίνημα
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: 48ωρη απεργία 2 και 3/7

Με 48ωρη απεργία την Πέμπτη 2/7 και την Παρασκευή 3/7 κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είχε προηγηθεί η προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 22/6 αλλά και πολλές δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις όλα τα τελευταία χρόνια για να μπορέσουμε να αναγκάσουμε τις εκάστοτε ηγεσίες των υπουργείων να ακούσουν τα αιτήματά μας.

Οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουμε υποστεί τεράστιες απώλειες στα εισοδήματά μας από την εφαρμογή των μνημονιακών περικοπών, όπως άλλωστε και όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, και παράλληλα έχουμε υποστεί όλες τις άλλες αρνητικές εργασιακές συνέπειες των περικοπών, όπως π.χ. την απαγόρευση προσλήψεων κλπ. Η συμμετοχή και στις 2 κινητοποιήσεις ήταν πολύ ικανοποιητική, και είμαστε εν αναμονή της ανταπόκρισης του Υπουργείου

Ωστόσο, στις 30/6 εκδόθηκε και στάλθηκε στις δημόσιες υπηρεσίες η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την παύση της ειδικής άδειας απουσίας που δικαιούνταν οι ευπαθείς ομάδες. Σε συνθήκες καύσωνα εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά.

Το δεύτερο που βάζει είναι ότι, επειδή το να είσαι «ευπαθής ομάδα» είναι και αντιπαραγωγικό και κοστίζει πολύ, στο επόμενο κύμα πανδημίας θα πρέπει να τηλε-εκπαιδευτούν ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ οι ευπαθείς ομάδες.

Μπορούμε τουλάχιστον να ελπίζουμε σε κάποιο πρόγραμμα «σκόιλ ελικικού» ώστε να συνδυάσουμε τη δουλειά με τη διασκέδαση;

Τιάνα Ανδρέου
Εργαζόμενη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Μέλος Δ.Σ. ΟΣΥΟ