Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι Εμπορικής Τράπεζας: Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 2/7

Φωτό: Τ. Αναστασιάδης

Στις 2 Ιούλη το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας μαζεύτηκαν 300 συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας και βροντοφώναξαν στον υπουργό Βρούτση να κρατήσει την υπόσχεσή του για τον επανυπολογισμό των συντάξεων 5 χιλιάδων συνταξιούχων της Εμπορικής.

Εξάλλου ο Βρούτσης ήταν αυτός που στην παλιά Βουλή το 2017, μπροστά σε 1200 συνταξιούχους, μπροστά στα ΜΜΕ, μπροστά στον τότε υπουργό Εργασίας Πετρόπουλο είπε: “Είναι τόσο δίκαιο το αίτημά σας... Εγώ φοράω παντελόνια”. Πέρασαν χρόνια από τότε, άλλαξε κυβέρνηση, όμως οι συνταξιούχοι της Εμπορικής δεν εμπιστεύονται κανέναν, γι' αυτό έκαναν μέσα στο 2018 και 2019 τέσσερις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των 1500 και πλέον. 

Επειδή πιστεύουμε ότι μόνο με τους αγώνες θα δικαιωθούμε, καλούμε πάλι συγκέντρωση στις 9 Ιούλη στις 11πμ στο Υπουργείο Εργασίας. Έχουμε βάλει πούλμαν από Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο και καράβια από νησιά και Κρήτη, ώστε η μαζικότητα να αναγκάσει την κυβέρνηση και τον Βρούτση να επανυπολογίσουν τις συντάξεις των 5 χιλιάδων συνταξιούχων, που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έκαναν.

Γιώργος Μαυρίδης
συνταξιούχος Εμπορικής Τράπεζας