Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ 16 Ιούλη: Όχι στο σχέδιο “τάξης-νόμου και ρατσισμού”

Πλ. Βικτωρίας. Φωτό: Intime News

Ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 16 Ιούλη, στις 7μμ, στην Αιόλου 47 για την οργάνωση της συνέχειας της μάχης ενάντια στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, ύστερα και από τα τελευταία αίσχη των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη εναντίον των προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας. Όπως αναφέρει:

“Η εκκαθαριστική επιχείρηση της Αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη σε βάρος οικογενειών προσφύγων με μωρά στην Πλατεία Βικτωρίας με την κάλυψη του Δημάρχου Αθήνας Μπακογιάννη, έδειξε το βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης που προχωρά σε εξώσεις από τα καμπ και τα σπίτια. Η μανία των δυνάμεων καταστολής της Αστυνομίας ήταν τέτοια ώστε πρώτα άρπαζαν τα παιδιά για να αναγκάσουν τους γονείς να ακολουθήσουν στις κλούβες και μετά επιτέθηκαν κατά των αλληλέγγυων που βρίσκονταν στην Πλατεία Βικτωρίας. Προχώρησε στην εκκένωση του χώρου της Πλ. Βικτωρίας με τη βία για να τους μεταφέρει στον “ανοιχτό” χώρο στην Αμυγδαλέζα αλλά και στο Σχιστό.

Η κυβέρνηση μεταφέρει απο τη Μόρια αναγνωρισμένους πρόσφυγες σε υπερπλήρη καμπ μετατρέποντας τα σε νέες Μόριες, με πρόσφυγες χωρίς επιδόματα και χωρίς καν κανονική διανομή φαγητού και νερού. Ο Ελαιώνας ήδη “φιλοξενεί” σε σκηνές-θερμοκήπιο 140 ανθρώπους ενώ οι πιέσεις ασκούνται στους υπόλοιπους που κοιμούνται κατάχαμα για άμεση μεταφορά στο Κλειδί Σερρών, στην πρώην κλειστή δομή στη μέση του πουθενά, για την οποία σπατάλησαν εκατομμύρια κάνοντας τα χατίρια σε εργολάβους.

Ο Μπακογιάννης αντί να συνεργάζεται με τον Χρυσοχοΐδη σε αυτό το άθλιο σχέδιο “νόμου και τάξης και ρατσισμού” , ένα σχέδιο που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές προσφύγων και νέων ανθρώπων στα Εξάρχεια με τις επιδρομές της Αστυνομίας, είναι ώρα να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που απαιτεί έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος ώστε να υπάρξει άμεση στέγαση των προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία. Φτάνει πια με τις σπατάλες του Μεγάλου Περιπάτου για τα συμφέροντα της βιομηχανίας τουρισμού. Ας ανοίξει άμεσα τις δομές φιλοξενίας για τους άστεγους πρόσφυγες και όχι να καλεί κάθε τόσο την Αστυνομία για ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα. Την ίδια ώρα χιλιάδες μετανάστες, είτε νεοεισερχόμενοι είτε παλιότεροι, κρατούνται σε απάνθρωπα κολαστήρια στην Κω, στο Παρανέστι, την Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα, για πάνω από έξι μήνες.

Η κινητοποίηση στις 26 Ιούνη έφερε στο προσκήνιο ότι υπάρχει κίνημα που υψώνει τη φωνή του κραυγάζοντας Black lives matter, refugee lives matter, χαρτιά σε όλους τώρα!

Θα μας βρούνε μπροστά τους!”