Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Γενική Συνέλευση Σωματείου 30/6

Την Τρίτη 30 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γενική Συνέλευση του Σωματείου της Ιδιωτικής Υγείας. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες μας ενημέρωσαν για την κατάσταση που υπάρχει σε χώρους όπως Βιοϊατρική και ΙΑΣΩ General.

Στην Βιοϊατρική έχει αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος «Συνεργασία», όπου συνάδελφοι και συναδέλφισσες τίθενται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και μείωσης μισθών. Επιπλέον, στο ΙΑΣΩ General, όταν ζήτησαν οι εργαζόμενοι προσλήψεις λόγω έλλειψης προσωπικού, η απάντηση που τους δόθηκε από την Διοίκηση ήταν άρνηση του αιτήματος λόγω μειωμένου τζίρου. Σημαντική είναι η διάθεση των εργαζόμενων να προχωρήσουν σε δράσεις, παρά τις συνθήκες πίεσης σε χώρους υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Τέθηκε η ανάγκη για δράσεις που αφορούν την ενδυνάμωση του σωματείου με αντιδράσεις και με την ένταξη νέων μελών. Ακόμα, συζητήθηκε και το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης κατά των διαδηλώσεων, όπου ομόφωνα υπερψηφίστηκε το ψήφισμα που ζητά την κατάργησή του.

Το επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων στο METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ GENERAL) κήρυξε 2ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις 8, 15 και 22 Ιούλη. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι: Προσλήψεις προσωπικού. Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης και να εργάζεται κάθε εργαζόμενος σύμφωνα με το αντικείμενο εργασίας του.

Χρυσάνθη Καθοπούλη 
εργαζόμενη σε ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων