Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έκλεισαν το τζαμί στον Πειραιά

Στο κλείσιμο του τζαμιού Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) που λειτουργεί στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 προχώρησε τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις διαμαρτυρίες της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας που σε ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει ότι έλαβε “ειδοποίηση από την αστυνομία για οριστικό κλείσιμο ενός από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα, κατ’ εντολή του υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο”.

Όπως διαβάζουμε στην ΕφΣυν: “Η πολιτεία έβαλε λουκέτο στο τζαμί που λειτουργούσε επί 32 χρόνια στην οδό Φίλωνος 97 στη γειτονιά της Τρούμπας, ενώ ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το τέμενος στον Βοτανικό. Σύμφωνα με το υπουργείο, στο τζαμί της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος μπήκε λουκέτο επειδή, υπήρξε καταγγελία περιοίκων για τη λειτουργία του χωρίς αδειοδότηση. Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι περίοικοι, τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης του χώρου, γείτονες, ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων και πελάτες τους, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν.

«Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι, αθόρυβοι, τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και στενοχωριόμαστε που θα τους χάσουμε από τη γειτονιά. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε καταγγελία και ποιος την έκανε, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν έχουμε ακούσει καμία διαμαρτυρία τόσα χρόνια. Μας σέβονται και τους σεβόμαστε και μας λυπεί η εξέλιξη αυτή», ήταν ο κοινός παρονομαστής όσων είπαν στην Εφ.Συν. αρκετοί άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χώρου λατρείας την ώρα που έμπαινε λουκέτο”.