Αλληλεγγύη στο Μωυσή Λίτση

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στην στοχοποίηση του αγωνιστή δημοσιογράφου Μωυσή Λίτση από τη φασιστοφυλλάδα Στόχος. Οι νεοναζί αρνητές του ολοκαυτώματος με ένα εμετικό λιβελλογράφημα βάζουν τον Μωυσή στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, με υστερικές κραυγές του τύπου ο «Εβραίος Ταμίας της ΕΣΗΕΑ» και πλήρες βιογραφικό για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Με ανακοινώσεις τους η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΚΕΔΔΕ, η ΕΛΕ, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων Βρετανίας και η Διεθνής Επιτροπή για τη Διαγραφή του χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) καταδικάζουν την επίθεση και συμπαραστέκονται στον Μ.Λίτση.

Ο Μωυσής Λίτσης είναι μέλος των Financial Crimes κι εκλεγμένος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, με μεγάλη δράση στο αντικαπιταλιστικό, αντιπολεμικό κι αντιφασιστικό κίνημα και από τους πρωτοπόρους στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί τόσο στις σελίδες της Εργατικής Αλληλεγγύης όσο και του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: “Η επίθεση στον Μωυσή Λίτση, όπως και οι άλλες επιθέσεις κατά αγωνιστών εκπαιδευτικών στα σχολεία και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι συμπληρωματικές στην εκστρατεία του Σαμαρά και του Δένδια κατά της αριστεράς με στόχο την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου. Όσο υπάρχουν νεοναζί αρνητές του ολοκαυτώματος θα είμαστε όλοι εβραίοι Ταμίες!”